Diari Més

Sanitat

Sanitat retira un lot d'una heparina per problemes a la xeringa

El medicament afectat és clexane comercialitzat pels laboratoris Sanofi

El medicament afectat és clexane comercializat pels laboratorios Sanofi.

Sanitat retira un lot d'una heparina per problemes a la xeringaPixabay

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Agencia Española de Medicamentos y Productos Sanitarios (Aemps) ha ordenat la retirada d'un lot d'una heparina denominada clexane en detectar-se problemes a la xeringa d'algunes unitats.

El medicament afectat és clexane 4.000 UI (40 mg) / 0,4 ml solució injectable en xeringa precarregada, 30 xeringues precarregades de 0,4 ml, el principi actiu dels quals és enoxaparina sòdica, i que està comercialitzada pels laboratoris Sanofi.

Pertany a un grup de medicaments denominat «heparina de baix pes molecular» i està indicat per tractar els coàguls que hi ha a la sang i evitar la formació dels mateixos abans i després d'una operació quirúrgica, en pacients amb angina o que han sofert un atac al cor.

La Aemps informa que s'ha detectat la falta de l'èmbol de la xeringa en algunes unitats i qualifica el defecte com a classe 2. S'ha ordenat la retirada del mercat de totes les unitats distribuïdes del lot DCB23A, amb data de caducitat 31/12/2022, i la devolució al laboratori pels procediments habituals. Les comunitats autònomes hauran de realitzar el seguiment de la retirada.

tracking