Diari Més

Estafa

La Guàrdia Civil alerta d'una campanya de suplantació de Bankia i Banc Santander

Els usuaris reben correus electrònics falsos per aconseguir les seves dades

Imatge del correu fraudulent que suplanta a Bankia.

La Guàrdia Civil alerta d'una campanya de suplantació de Bankia i Banc SantanderGuàrdia Civil

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Guàrdia Civil ha detectat una nova campanya de correus electrònics quesuplanten a entitats bancàries com Bankia i Banc Santander. Segons explica la benemèrita, els usuaris reben un correu on el banc els explica que tenen un nou servei de seguretat per als seus clients que han d'aplicar, per la qual cosa han de prémer un enllaç i introduir les seves dades d'accés al seu compte. D'aquesta manera, els estafadors aconsegueixen les dades dels usuaris.

Els correus enviats tenen com a assumpte «notificarte un nuevo mensaje» i «ACTIVAR LA NUEVA SEGURIDAD GRATIS LO ANTES POSIBLE…», tot i que no descarten d'altres de similars. Un cop introduïdesles credencials d'accés del client(NIF icontrasenyes), aquest és redirigita la pàgina legítima per a clients perdotar de major credibilitat el frau, sense mostrar cap error. La Guàrdia Civil alerta que cada cop és més difícil identificar que es tracta d'una imitació d'una web oficial.

En cas de ser víctima de l'estafa, la benemèrita aconsella contactar elmés aviat possible amb l'entitatbancària per informar-los delsucceït. A més, recomanenmodificar la contrasenya de tots aquells serveis ons'utilitzila mateixa.

Consells per evitar ser víctima de fraus de tipus phishing

  • No obrircorreus d'usuaris desconeguts o que no s'haginsol·licitat, eliminar-losdirectament. No contestaren cap cas a aquests correus.
  • Tenirprecaució en seguir enllaços i descarregar fitxers adjunts de correus, encara que siguin de contactes coneguts.
  • Revisa la URL de la pàgina web. Si no hi ha certificat, o si no correspon amb el lloc al ques'accedeix, no facilitarcap mena d'informació personal: nom d'usuari, contrasenya, dades bancàries, etc.
  • En cas de dubte, consulta directament amb l'entitat implicada o amb tercers de confiança, com són les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat (FCSE) i l'Oficina de Seguretat de l'Internauta (OSI) d'INCIBE.
tracking