Diari Més

Sanitat

El Consell de Ministres aprova un reial decret perquè les comunitats puguin contractar 10.000 metges i infermers

Les CCAA podran moure el personal sanitari d'àrea i centre per atendre les necessitats de la pandèmia

Professionals sanitaris es protegeixen abans d'estar en contacte amb un malalt de coronavirus

Metges i infermers de Tarragona denuncien la falta d'equips de protecció i de proves diagnòstiquesACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Consell de Ministres ha aprovat aquest dimarts un reial decret que permet que les comunitats autònomes (CCAA) i l'Institut Nacional de Gestió Sanitària (INGES) la contractació excepcional de personal facultatiu i no facultatiu per plantar cara a la crisi sanitària. Són prop de 10.000 professionals que han aprovat el MIR que van superar la puntuació mínima però no van obtenir plaça a la convocatòria 2019/2020. També professionals sanitaris que disposin de títol a un Estat no membre de la UE sempre que el Comitè d'Avaluació hagi emès un informe favorable.
Segons la ministra de funció Publica, Carolina Darias, són mesures «molt importants». El decret permet fer contractes de fins a 12 mesos prorrogables per períodes successius de tres mesos, i el període de serveis prestats es tindrà en compte per la reconeixement d'efectes professionals del títol d'especialista.

A més, el decret estableix que les CCAA podran destinar el personal estatutari d'Enfermeria i metge facultatiu especialista dins del seu centre hospitalari a unitats assistencials d'una especialitat diferent de la seva quan el nombre de professionals d'aquestes unitats no sigui suficient com a conseqüència de la pandèmia.

Les comunitats autònomes també podran acordar que aquests professionals que prestin serveis a centres hospitalaris passin a fer-ho a centres d'atenció primària de la seva àrea d'influència. Els governs autonòmics, a més, podran destinar personal als hospitals de campanya. El personal funcionari autonòmic o laboral que presti els seus serveis en establiments sanitaris de caràcter públic podran ser destinats a qualsevol dispositiu del Sistema Nacional de Salut.

tracking