Diari Més

Habitatge

El Consell de Ministres aprova prorrogar la prohibició dels desnonaments i la pujada «abusiva» de lloguers fins al gener

L'executiu no ha inclòs, en canvi, l'ampliació de la moratòria hipotecària

L'ajuda té una quantia de 600 a 900 euros al mes.

lloguerEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Consell de Ministres ha aprovat prorrogar la prohibició dels desnonaments i de la pujada «abusiva» dels preus del lloguer fins al 31 de gener del 2021. També ha aprovat ampliar la cobertura de l'anomenat 'abonament elèctric', l'obligació dels grans propietaris d'acceptar pagaments aplaçats escollint entre treure el 50% del deute o reestructurar-lo en almenys tres anys i la prohibició de tallar els subministraments a les persones vulnerables. Els beneficiaris de les mesures seran els col·lectius vulnerables, entre els quals hi haurà els aturats, afectats per ERTO, autònoms amb una reducció dels ingressos amb certs límits salarials i persones que tinguin una reducció de la jornada laboral.
Es tracta d'una part de l'anomenat 'escut social' impulsat pel govern espanyol davant de la pandèmia i que no inclou, de moment, l'ampliació de la moratòria hipotecària.

Les mesures, que es van aprovar el mes de març, ja es va prorrogar el mes de juliol fins al 30 de setembre. Davant de la finalització dels terminis, el Consell de Ministres ha tirat endavant aquest dimarts una part de les accions previstes a l'anomenat 'escut social'. Entre elles, la prohibició d'efectuar desnonaments fins al 31 de gener del 2021 i la pròrroga dels contractes de lloguer en vigor fins a la mateixa data per evitar pujades abusives.

A més, s'inclou fins a la mateixa data a possibilitat d'acollir-se a una pròrroga de sis mesos del contracte de lloguer per als casos en què finalitzés ara.

També s'han ampliat les mesures sobre grans tenidors respecte del lloguer. Els grans propietaris hauran de decidir entre treure el 50% del lloguer o la reestructuració del deute, en almenys 3 anys.

D'altra banda, s'ha prorrogat l'anomenat 'abonament elèctric', reformant-lo per poder incloure a aquelles persones que hagin entrat en situació de vulnerabilitat per la covid-19. En concret, aquells que estiguin a l'atur, en ERTE o que estiguin amb una jornada reduïda. Els beneficiaris d'aquesta mesura es podran acollir també a un nou abonament «tèrmic».

Els talls de subministrament

La ministra portaveu del govern espanyol, María Jesús Montero, ha explicat també que la prohibició de tallar els subministraments als col·lectius vulnerables també s'estén perquè està contemplat a la normativa.

El que ha caigut, per falta d'acord en el govern de coalició, és l'ampliació de la moratòria hipotecària, que decau aquest dimecres.

tracking