Diari Més

Tecnologia

Una aplicació que permet als pacients amb ELA comunicar-se amb una tauleta

Tallk utilitza la càmera del dispositiu per localitzar les pupil·les i tradueix el moviment dels ulls en accions a la pantalla

Imatge de l'aplicació.

Una aplicació que permet als pacients amb ELA comunicar-se amb una tauletaSamsung

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'empresa Samsung amb la col·laboració de laFundaciónLuzónha presentat una nova aplicacióTallkquer permet comunicar-se amb pacients que pateixen mobilitat reduïda i no poden parlar, com per exemple els pacients amb ELA.

L'aplicació utilitza la càmera del dispositiu per localitzar les pupil·les dels ulls i alguns trets característics de la cara i amb una sèrie d'algoritmes d'Intel·ligència Artificial, tradueixen el moviment dels ulls en accions a la pantalla. Amb l'accés a un teclat virtual i la conversió en veu del text, l'aplicació permet a aquestes persones comunicar-se amb les altres.

L'empresa emergent espanyolaIrisbondha estat l'encarregada de dur a terme aquest projecte. L'aplicacióéscompatible amb les tauletes Samsung Galaxy.

Tallktambé permet afegir frases d'ús freqüent per tal d'agilitzar el procés comunicatiu. El teclat virtual té accés a l'assistent virtual de la companyia coreanaBixbyi pot controlar dispositius compatibles amb la plataforma domòtica SmartThings com televisors i electrodomèstics.

tracking