Diari Més

Investigació

El contacte amb la llet materna resulta letal per a la majoria de cèl·lules vives del coronavirus

L'estudi avala la postura de l'OMS que les mares han de seguir donant pit als seus fills encara que tinguin la covid-19

Una mare donant el pit al seu nadó.

Prohibeixen a una mare donar el pit al seu nadó en una pisicina municipalFreepick

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un equip d'investigadors de Pequín han comprovat com la llet materna elimina la majoria de ceps vius del virusSars-CoV-2. Segons l'equip dirigit perTongYigangde la Universitat Tecnològica Química de Pequín, les mostres de llet materna recollides el 2017 i que s'han utilitzat per a l'estudi, van aconseguir bloquejar l'adhesió viral, l'entrada i la replicació viral posterior a l'entrada.

Els resultats publicats en dos articles aBiorxiv.org, contradiuen l'actuació que van fer les autoritats sanitàries de Wuhan a l'inici de la pandèmia, on es van separar als nounats de les mares que van donar positiu.

El Centre de Control de Malalties dels EUA també va assegurar que els nadons alimentats per mares que tenien la covid-19 haurien de ser considerats «sospitosos» portadors del virus.

Aquest últim estudi de Pequín avala la postura de l'OMS que les mares han de seguir donant pit als seus fills encara que tinguin la covid-19.

L'estudi va exposar cèl·lules sanes de llet materna al virus i els científics van comprovar que no hi havia unió viral ni entrada, inclús es va aturar la replicació viral en cèl·lules ja infectades. Es va arribar a la conclusió que la infecció podia ser inhibida per la llet materna.Tongi el seu equip sospitaven que el coronavirus era sensible a algunes proteïnes antivirals de la llet, com la lactoferrina, van trobar que cap de les proteïnes va funcionar com s'esperava. En canvi, es van adonar que l'ingredient més semblant per a inhibir el virus era el sèrum, que conté diverses proteïnes diferents.

El sèrum de llet de vaca i cabra va ser capaç de suprimir els ceps virals vius un 70%, segons aquest estudi, el sèrum humà, va aconseguir gairebé el 100%.

tracking