Diari Més

Inhabilitació de Torra

Arrimadas diu que guanya la llibertat i es fa justícia amb la condemna a Torra

Ha recordat que el seu partit va iniciar una causa «que avui acaba amb la seva inhabilitació»

Inés Arrimadas.

Arrimadas serà la nova presidenta de CiutadansACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La presidenta de Ciutadans, Inés Arrimadas, ha defensat aquest dilluns que amb la inhabilitació del president de la Generalitat, Quim Torra, «es fa justícia» i «guanya la llibertat», i ha recordat que va ser la seva formació qui va denunciar davant la Junta Electoral l'existència de pancartes de suport als presos en edificis públics.

A través de la xarxa social Twitter, la presidenta de Ciutadans ha mostrat la seva satisfacció després de fer-se pública la condemna d'un any i mig d'inhabilitació a Torra per desoir l'ordre de la Junta Electoral Central (JEC) que l'obligava a retirar les pancartes de suport als presos del «procés» dels edificis públics en període electoral.

«Els espais públics són de tots i un dirigent polític no pot saltar-se les lleis per inundar-los amb propaganda separatista», ha remarcat Arrimadas, que ha recordat que el seu partit va iniciar una causa «que avui acaba amb la seva inhabilitació».

Va ser Cs el que, el 4 de març passat, va denunciar davant la Junta que les façanes dels principals edificis públics de la Generalitat exhibien pancartes i eslògans a favor dels independentistes presos, la qual cosa va motivar l'ordre perquè Torra les retirés.

Melissa Rodríguez, portaveu nacional de Cs, ha recordat en roda de premsa que «Ciutadans va ser qui va denunciar la injustícia que Torra estava cometent a Catalunya» mentre el Govern «no feia absolutament res».

A més ha avançat que Carlos Carrizosa, nou líder de la formació a Catalunya, ja s'ha posat en contacte amb PSOE i PP amb l'objectiu de «unir forces» i fer front al «bloqueig de l'independentisme».

tracking