Diari Més

Alemanya registra més de 2.500 contagis en un dia, nou màxim des d'abril

Al voltant de 249.700 persones han superat la malaltia, la qual cosa situa els casos actius en al voltant de 23.600

Al voltant de 249.700 persones han superat la malaltia, la qual cosa situa els casos actius en al voltant de 23.600

Alemanya registra més de 2.500 contagis en un dia, nou màxim des d'abrilEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Alemanya va registrar en les últimes 24 hores 2.507 nous contagis, un nou màxim des d'abril, segons dades de l'Institut Robert Koch (RKI)de virologia actualitzats la passada mitjanit.

El total de positius des que es va donar a conèixer el primer contagi al país a la fi de gener se situa en 282.730, amb 9.452 víctimes mortals, nou més en un dia.

El pic de contagis s'havia registrat entre finals de març i principis d'abril, amb més de 6.000 noves infeccions diàries.

Les xifres van anar baixant després i a partir de finals de juliol van tornar a augmentar; a l'agost es van tornar a superar per primera vegada els 2.000 nous contagis diaris.

El número de nou contagis depèn també de la quantitat de test que es realitzen, que a l'abril era notablement inferior.

El factor de reproducció (R) menys estable, basat en una comparativa de les infeccions en un interval de quatre dies respecte als quatre dies anteriors i que reflecteix l'evolució de contagis de fa aproximadament una setmana i mitja, va pujar de 0,78 a 0,91, va assenyalar elRKIen el seu informe diari difós ahir a la tarda.

Un valor inferior a 1 implica que un infectat contagia de mitjana a una mica menys d'una persona.

En tant, el factor R que pren en consideració les infeccions en un interval de set dies respecte als set anteriors, i que per tant és considerat més estable en permetre un major balanç de les oscil·lacions derivades de brots localitzats, va tornar a superar el valor de

1. Aquest segon valor, que reflecteix l'evolució de contagis de fa 8 a 16 dies, va pujar de 0,97 a 1,01.

tracking