Diari Més

París

Dues persones ferides per arma blanca al costat de l'antiga seu de Charlie Hebdo

La policia ha detingut al presumpte autor prop de la zona de l'atac

La Policia ha desplegat un ampli dispositiu per a localitzar als atacant.

Quatre persones ferides per arma blanca al costat de l'antiga seu de Charlie HebdoEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Dues persones han resultat ferides per arma blanca just davant de l'antiga seu parisenca del setmanari satíric Charlie Hebdo, han informat mitjans locals. La Policia ha detingut i està interrogant al sospitós de l'atac, que ha estat detingut a la zona de Bastille, molt prop de la zona on ha tingut lloc l'atac. La policia hauria detingut a un segon sospitós, segons diversos mitjans francesos, extrem que no ha estat confirmat per la Fiscalia.

Una de les dues víctimes ha resultat ferida de gravetat, però la seva vida no està en perill. Segons els mitjans francesos, són dos productors, un home i una dona, de l'agència de premsa Premières Lignes, que havien baixat al carrer a fumar.
La policia està investigant les circumstància d'aquest atac, que ha passat al bulevard Richard Lenoir, al districte 11 de la capital, i on s'han tancat les escoles, guarderies i residències d'ancians de la zona. Un testimoni ha relatat a BFM-TV que tota la zona està tancada i que «hi ha policies per tot arreu».

El primer ministre francès, Jean Castex, ha suspès un discurs que havia de pronunciar per acudir al centre de crisi del Ministeri de l'Interior a fi de conèixer els detalls de l'atac.

La Fiscalia Nacional Antiterrorista ha obert aquest divendres una investigació per «intent d'assassinat en relació amb una organització terrorista i associació criminal de malfactors amb finalitats terroristes».

La investigació està en mans de la Direcció Regional de la Policia Judicial de París (DRPJ) i de la Direcció General de la Seguretat Interior (DGSI), han afegit les fonts sobre un atac comès per una sola persona.

Atac a Charlie Hebdo el 2015

Charlie Hebdo va ser objecte d'un atemptat islamista el 7 de gener de 2015, on van ser assassinades 12 persones, després que el setmanari publiqués caricatures de Mahoma.

El procés contra els presumptes còmplices d'aquest atac i d'altres atemptats islamistes que van tenir lloc a París s'està desenvolupant des de començaments d'aquest mes a la capital francesa.

tracking