Diari Més

Madrid amplia les restriccions de mobilitat a vuit zones més

La comunitat comença a obrir hotels per atendre pacients amb covid-19

La directora general de Salud Pública, Elena Andradas, y el viceconsejero madrileño de Salud Pública y Plan COVID-19, Antonio Zapatero, durante la rueda de prensa.

Madrid amplia les restriccions de mobilitat a vuit zones mésEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La comunitat de Madrid amplia les restriccions de mobilitat a vuit zones més a partir de dilluns i recomana evitar «moviments innecessaris» a tota la regió. El viceconseller de Salut Pública, Antonio Zapatero, ha explicat que aquestes zones, que se sumen a les 37 en vigor des d'aquesta setmana, tenen un percentatge d'incidència de 1.000 casos per cada 100.000 habitants. En concret, s'hi afegeixen Panaderas (Fuenlabrada), Miguel Servet i Doctor Trueta (Alcorcón), García Noblejas (districte de Ciudad Lineal), Vicálvaro-Artilleros (Vicálvaro), Orcasitas (Usera), Campo de la Paloma i Rafael Alberti (Puente de Vallecas).

Zapatero també ha anunciat que s'ha començat el procés d'habilitació d'hotels per rebre pacients i que, a hores d'ara, ja n'hi ha un a Leganés preparat per rebre pacients.

En relació als tests ràpids, ha detallat que ja compten amb 5 milions de tests i que es començaran a fer la setmana que ve a Puente de Vallecas.

Amb les noves restriccions, ja són 45 les zones afectades amb un volum de població d'1.025.574 persones, un 15,4% de la població total. Segons Madrid, concentren el 27,2% dels casos registrats durant els últims 14 dies.

La nova ordre entrarà en vigor a les 00 hores de dilluns i inclourà vuit zones més, entre les que hi ha Usera, Puente de Vallecas, Ciudad Lineal i Vicàlvaro, a Madrid Capital; una nova a Fuenlabrada i dues a Alcorcón.

En totes aquestes zones, només es podrà entrar i sortir per motiu laborals, mèdics, accés a centres educatius, tornar al lloc de residència, assistència a persones amb dependència, anar al banc o per assumptes de força major.

Es redueix l'aforament als llocs de culte a un terç i a les vetlles només hi podrà haver un màxim de 15 persones a l'aire lliure i 10 en llocs tancats. Als comerços, l'aforament serà del 50% i hauran de tancar a les 22.00 hores, a excepció de farmàcies, centres mèdics, veterinaris, de combustible o els considerats essencials.

L'hostaleria tindrà prohibit el consum en barra i l'aforament al 50% amb un màxim de sis persones per taula. Els centres d'ensenyament no reglat, també tindran l'aforament reduït a la meitat i l'activitat presencial es limitarà a sis persones per grup, entre d'altres.

L'ordre també inclourà la «recomanació»d'evitar tots els moviments «innecessaris»tant a les àrees afectades per les restriccions com a la resta del territori de la regió.

La Conselleria de Sanitat recorda que les sancions aplicables en cas d'incompliment poden anar dels 600 als 600.000 euros.

tracking