Diari Més

Empreses

Fallida de l'empresa Duralex, la marca de vaixella en la qual van menjar tants espanyols des de 1945

Els problemes de flux de caixa van començar en 2017 quan van substituir el seu forn i van reduir la producció

Productes de la marca Duralex que es poden reconéixer ràpidament pel color característic.

Fallida de l'empresa Duralex, la marca de vaixella en la qual van menjar tants espanyols des de 1945

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'empresa de vaixelles Duralex, amb seu a La Chapelle-Saint-Mesmin a Loiret (França) i activa en el negoci des de 1945, ha estat posada en fallida dimecres passat per un tribunal comercial d'Orleans. La icònica marca és coneguda pels seus productes «irrompibles» de baix cost que es podien trobar en gairebé totes les llars espanyoles fa algunes dècades.

La decisió ha estat presa el passat 23 de setembre i està acompanyada d'un període d'observació de sis mesos. En un comunicat recollit pel diari francès Le Monde, la direcció de l'empresa va explicar que «es congelen els deutes de l'empresa el dia de l'obertura del tràmit. (…) En finalitzar l'inventari de tots els crèdits per part dels representants legals, l'empresa podrà proposar un pla de recuperació per continuació».

Quant a la situació en la qual queden els seus 248 treballadors, el president de Duralex, Antoine Ioannidès, ha assegurat que «continuen treballant i cobrant». Els problemes que van desencadenar la fallida vénen d'un escàs flux de caixa després de la dràstica reducció de producció experimentada en 2017 quan van substituir el seu forn. Els productes de la marca són coneguts per ser forjats a 700 graus i després refredats de manera sobtada, procediment que els dóna una resistència especial.

«Hem perdut prop del 60% de la nostra facturació pel cessament de les exportacions, que representen el 80% de la nostra activitat», va lamentar el conseller delegat. No obstant això, han assegurat que ja tenen diversos compradors i que estudiaran totes les ofertes amb deteniment amb la finalitat de trobar la millor solució.

La icònica vaixella de Duralex, en els tradicionals colrs ambre i verd, es podia trobar en gairebé totes les llars espanyoles després que en 1945 l'empresa passés de fabricar llunes de vehicles a productes de cuina, a causa de la resistència que podien atorgar a aquests.

tracking