Diari Més

Educació

Celaá nega «caos» en els centres educatius, ja que només hi ha un 0,73% dels grups en quarantena

Illa qualifica de «correcte» l'inici del curs escolar però alerta que no s'ha «d'abaixar la guàrdia»

Imatge d'arxiu d'un grup de nens a punt d'entrar a classe.

nens escola alumnes col·legi educació tornada a l'escola aula aules classe paresEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ministra d'Educació, Isabel Celaá, nega que hi hagi hagut «caos» en els centres educatius amb l'inici del curs escolar i remarca que només, 2.852 grups, un 0,73% del total, estan en quarantena per casos de coronavirus. Durant la roda de premsa posterior a la conferència multisectorial d'Educació i Sanitat, tant Celáa com Salvador Illa han qualificat de «correcte» l'inici del curs escolar. Illa ha dit també que «els centres no són un lloc de contagi» i que totes les CCAA han coincidit a dir que «les coses han funcionat correctament». Malgrat això, el ministre de Sanitat ha avisat que «no s'ha d'abaixar la guàrdia» perquè «estem veient increments sostinguts i cal mantenir totes les mesures amb la mateixa intensitat».

«De cap manera contemplem un confinament total com el del mes de març», ha assegurat Celaá. Durant la roda de premsa, la titular d'Educació ha insistit que les CCAA han qualificat de «positiva» i satisfactòria la situació als centres escolars en l'inici del curs.

En aquest sentit, ha explicat que només hi ha un 0,73% de les aules en quarantena en el conjunt de l'Estat espanyol. L'objectiu, ha dit, és que les escoles estiguin obertes tot el curs i que el dret a l'educació es faci «en condicions de qualitat».

Per la seva banda, Illa ha dit que ha quedat demostrat que els centres no són «punts de contagi» però que no s'ha «d'abaixar la guàrdia» perquè «seria un error». Per això, ha dit que cal mantenir les mesures implantades «amb la mateixa intensitat». «Els centres són llocs de detecció precoç, són els espais més segurs. No són fonts de contagi», ha insistit Celaá.

tracking