Diari Més

Política

La regulació del teletreball entrarà en vigor el 13 d'octubre

Obliga a signar un acord amb l'empleat que vagi a treballar a distància més del 30% de la jornada setmanal durant un període de tres mesos

Un jove fent teletreball a casa.

La regulació del teletreball entrarà en vigor el 13 d'octubreEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La nova regulació del teletreball, acordada amb patronal i sindicats, entrarà en vigor el 13 d'octubre, 20 dies de la seva publicació aquest dimecres en el Butlletí Oficial d'Estat (BOE).

Després de la seva aprovació en el Consell de Ministres, el BOE publica aquest dimecres el reial decret llei 28/2020, a 22 de setembre, de treball a distància, on s'estableix aquest termini per a l'entrada en vigor de les normes que regiran el teletreball a Espanya la implantació del qual s'ha accelerat per la pandèmia del covid-19 i que no comptava amb una regulació específica.

L'objectiu, segons es recull en l'exposició de motius, és proporcionar «una regulació suficient, transversal i integrada en una norma substantiva única que doni respostes a diverses necessitats, equilibrant l'ús d'aquestes noves formes de prestació de treball (...) amb un marc de drets que satisfacin, entre altres, els principis sobre el seu caràcter voluntari i reversible o el principi d'igualtat de tracte en les condicions professionals».

El reial decret llei fixa la necessitat de signar un acord amb l'empleat que vagi a treballar a distància més del 30% de la jornada setmanal durant un període de tres mesos i obliga a l'empresari de pagar les despeses en els quals pugui incórrer l'empleat.

Les empreses hauran de recollir la llei en un conveni o acord col·lectiu en un termini d'un any o en un màxim de tres anys, en cas d'així acordar-ho amb els representants dels treballadors.

La normativa no s'aplicarà al treball a distància desplegat amb motiu de la covid-19 a excepció del tema dels mitjans necessaris, que sí que haurà de proporcionar l'empresa, mentre que es deixa a la negociació col·lectiva compensar o no les despeses i com fer-ho.

tracking