Diari Més

Societat

Asseguradores i bancs van finançar la indústria de l'armament amb milers de milions d'euros

El Centre Delàs d'Estudis per la Pau identifica les entitats en un informe

Segons l'informe, els bancs haurien finançat uns 12.000 MEUR, les asseguradores uns 30.000, i els plans de pensions uns altres 30.000 milions

Asseguradores i bancs van finançar la indústria de l'armament amb milers de milions d'eurosCentre Delàs d'Estudis

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Asseguradores, bancs i fons d'inversions van finançar la indústria de l'armament amb milers de milions d'euros entre el 2014 i el 2019, segons un informe elaborat pel Centre Delàs d'Estudis per la Pau en col·laboració amb FETS-Finançament Ètic i Soildari, que identifica tots els grans bancs i companyies, com ara BBVA, Santander, ING, Deutsche Bank, Banc Sabadell, Bankia, Caixabank, AXA, BBVA Seguros, Santander Seguros, Allianz, Aegon, Liberty Seguros, BanSabadell Seguros, VidaCaixa, Mapfre, Línea Directa o SegurCaixa Adeslas. Els bancs van destinar-hi directament uns 12.000 milions, i les asseguradores i els fons d'inversió uns 60.000 de forma directa o a través dels bancs als que pertanyen.

Entre BBVA, Santader i Sociedad de Participaciones Industriales han finançat el 89% del total. Indra i Maxam són dues de les grans empreses beneficiàries.

Segons l'informe, els bancs haurien finançat uns 12.000 MEUR, les asseguradores uns 30.000, i els plans de pensions uns altres 30.000 milions.

tracking