Diari Més

Societat

El govern espanyol cancel·la definitivament els viatges de l'Imserso

El secretari d'Estat de Drets Socials diu que seria una «insensatesa» mantenir els programes

El calendari preveu que els viatges comencin a partir de la primera quinzena d'octubre.

Demà comença el termini per reservar viatges del ImsersoPixabay

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El govern espanyol ha anunciat aquest dimarts que cancel·la definitivament els viatges de l'Imserso pel que resta de temporada com a conseqüència de l'actual situació de pandèmia. Així ho ha anunciat aquest migdia el secretari d'Estat de Drets Socials, Nacho Álvarez, en una compareixença a la comissió de Drets Socials i Polítiques Integrals de la Discapacitat al Congrés. Segons Álvarez, seria una «insensatesa» mantenir els programes amb l'alt grau de contagis que encara hi ha a l'Estat i tenint en compte que en aquests viatges es concentren un alt grau de persones d'edat avançada en busos i trens. Álvarez ha afirmat que l'executiu treballa «des de ja» en la nova temporada i que les activitats s'adaptaran al context sanitari actual.

Els viatges es van deixar d'oferir fa mig any, des que l'expansió dels contagis va obligar l'Estat a decretar l'estat d'alarma i ara el govern espanyol ha optat per anul·lar-los de manera definitiva. «Després de mesos hibernats aquests programes, no té sentit de mantenir-los hibernats en el que queda temporada perquè d'acord amb les indicacions de les autoritats sanitàries no es podrà reemprendre en els termes dels plecs», ha justificat Álvarez, que ha garantit que el programa «es mantindrà i es reforçarà en un futur.

El secretari d'Estat ha defensat que el programa de l'Imserso és «crucial» i una «icona» en el país i ha reiterat que seria una «insensatesa» fer viatjar persones d'edat avançada enmig d'una pandèmia i amb l'objectiu de salvar el sector turístic.

Álvarez ha elogiat d'altra banda la feina dels operadors quan van ajudar a més de 50.000 persones grans a tornar als seus domicilis en el moment que va esclatar la pandèmia, al març passat. Segons ha afegit, estava previst que el Consell de Ministres ho aprovés aquest dimarts.

tracking