Diari Més

Societat

El govern elimina el requisit d'estar inscrit al servei d'ocupació per l'Ingrés Mínim Vital

Els beneficiaris podran fer aquest tràmit fins a sis mesos després de rebre la prestació

Diverses persones esperen el seu torn per sol·licitar els documents amb els quals demanar l'Ingrés Mínim Vital, el juny passat a Melilla.

Ingrés Mínim Vital, seguretat social, ajudaEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Consell de Ministres ha aprovat incorporar al decret Llei de teletreball diverses modificacions per agilitzar l’Ingrés Mínim Vital que segons la portaveu de l’executiu, María Jesús Montero, permetran «millorar»el text. En primer lloc l’executiu estén el període de retroactivitat del 15 de setembre al 31 de desembre perquè les peticions que es presentin fins a final tinguin efectes econòmics des de l’1 de juny. També amplia el termini per resoldre i notificar les sol·licituds fins a sis mesos per garantir que es tramiten, i per últim elimina el requisit d’estar inscrit als serveis públics d’ocupació i el substitueix per una obligació a posteriori que es podrà dur a terme en els sis mesos següents a la prestació.

L’executiu espanyol també estableix que es creuaran les dades de l’administració amb el padró dels ajuntaments, i facilitarà que els qui ara cobren prestacions similars per part de les CCAA passin a ser-ho també de l’Ingrés Mínim Vital. Les mesures, segons Montero, es completaran amb altres iniciatives que s’aprovaran al Consell de Ministres els pròxims dies.
tracking