Diari Més

Covid-19

Madrid restringeix la mobilitat des d'avui a 37 zones per frenar el coronavirus

Més de dos-cents policies locals faran controls aleatoris als carrers o sortides de metre

Vista de l'accés a l'estació de metro de Carabanchel, a Madrid, aquest diumenge.

Madrid restringeix la mobilitat des d'avui a 37 zones per frenar el coronavirusEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Comunitat de Madrid limitarà des d'aquest dilluns la mobilitat a 37 àrees sanitàries amb altes taxes de contagi per coronavirus, la majoria situades al sud i els seus habitants només podran desplaçar-se per activitats imprescindibles, com anar a treballar, acudir la universitat o cuidar a una persona gran.

Més de dos-cents policies locals faran controls aleatoris als carrers o sortides de metre d'aquestes zones, encara que no serà fins a 48 hores després quan començaran a multar als infractors.

Milers de veïns dels barris afectats van sortir al carrer aquest diumenge per protestar contra aquestes mesures, que consideren «segregadores».

Les restriccions afectaran 855.193 persones de les àrees delimitades, on els aforaments en espais tancats serà del 50%, es tancaran parcs i jardins i es farà un milió de test d'antígens ràpids.

Les 26 àrees sanitàries de la capital estan als districtes de Carabanchel, Usera, Villaverde, Villa de Vallecas, Puente de Vallecas i Ciudad Lineal, i 11 en les localitats de Fuenlabrada, Humanes, Moraleja de Enmedio, Parla, Getafe, San Sebastián de los Reyes i Alcobendas.

Les mesures tindran una vigència de 14 dies, que es podran prorrogar si així ho requereix la situació epidemiològica.

Les principals restriccions són les següents:

  • Per a tota la poblacion madrilenya: Les reunions socials queden limitades a un màxim de 6 persones.
  • Limitacions específiques per a les 37 zones:

- Mobilitat.Restricció de l'entrada i sortida excepte per motius laborals, mèdics, accés a centres educatius, tornar a la zona residencial, cuidat de persones grans, menors o dependents, accés a entitats bancàries o d'assegurances, legals o administratives, acudir a exàmens i qualsevol altra necessitat prioritària, urgent o de força major.

Els residents en aquestes zones podran desplaçar-se per la via pública dins del perímetre delimitat, encara que es recomana evitar desplaçaments i activitats «innecessàries».

- Tancament de parcs i jardins.

- Aforaments i activitats econòmiques. L'aforament dels llocs de culte es redueix a un 33% de la capacitat màxima.

- Les vetlles tindran l'assistència limitada a 15 persones a l'aire lliure i 10 en llocs tancats.

- Els comerços tindran limitat l'aforament al 50% i tancaran a les 22.00 hores, excepte les farmàcies, centres mèdics, veterinaris, gasolineres i altres establiments considerats «essencials».

- A hostaleria s'elimina el consum en barra i es limita l'aforament a un 50%. Només podrà haver-hi 6 comensals per taula. També hauran de tancar a les 22.00 hores, encara que podran continuar fent repartiments de menjar a domicili després d'aquesta hora.

- En centres d'ensenyament no reglats (acadèmies, autoescoles...) es redueix l'aforament màxim al 50% i es limiten els grups a un màxim de 6 persones.

- Les instal·lacions esportives, tant a l'aire lliure com cobertes, redueixen l'aforament al 50%, i els grups seran de no més de 6 persones.

tracking