Diari Més

Salut

La Generalitat estudia vacunar aquest any de la grip fora dels CAP

Per a evitar col·lapsar els centres i que els que es van a vacunar es trobin amb malalts o sospitosos de covid-19

Usuària del CAP Onze de Setembre de Lleida vacunant-se per la grip

Més d'1,2 milions de dosis per iniciar la campanya de vacunació de la gripACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Departament de Salut valora la conveniència que la campanya de la grip d'enguany es faci fos dels centres d'atenció primària, en llocs alternatius, per a no col·lapsar aquests espais i evitar que les persones que es vacunaran puguin creuar-se amb malalts o sospitosos de covid-19.

La directora assistencial de l'Institut Català de la Salut, Yolanda Lejardi, ha indicat aquest dilluns en roda de premsa que s'estudia aquesta possibilitat, encara que no ha volgut facilitar més informació sobre aquest tema, que es donarà a conèixer durant la presentació de la campanya contra la grip d'enguany.

Aquesta campanya podria desenvolupar-se aquesta tardor en espais municipals cedits per a la vacunació, a partir de mitjan d'octubre, segons publica avui El Periódico.

Es tractaria de mantenir tot el procés de vacunació en espais 'nets' de covid-19 però, al mateix temps, pròxims als ciutadans.

Mancant conèixer les dades de Salut sobre aquest tema, els experts sanitaris han recomanat als ciutadans que no oblidin vacunar-se contra la grip i que estiguin conscienciats de la importància d'aquesta, segons ha alertat el president de la Societat Espanyola d'Immunologia (SEI), Marcos López Hoyos.

Aquesta societat ha informat recentment que un nou estudi científic ha conclòs que la vacuna contra la tuberculosi del bacil de CalmetteGuérin, més coneguda per les seves sigles com la bovina BCG, ofereix una certa protecció front les infeccions respiratòries, la qual cosa podria ser un instrument més per a reduir la infectivitat del nou coronavirus.

tracking