Diari Més

Laboral

El govern espanyol i els sindicats signen l'acord que regula el teletreball a les administracions

Entre d'altres, s'estableix que la modalitat haurà de ser expressament autoritzada i el dret a la desconnexió digital

Pla mitjà d'una dona fent teletreball.

teletreball, crisis covidACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Ministeri de Política Territorial i Funció Pública i els sindicats han signat aquest dilluns l'acord que regular el teletreball a les administracions públiques, en què cada una d'elles podrà establir com serà la prestació de serveis en aquesta modalitat garantint sempre l'atenció presencial a la ciutadania, segons explica l'executiu espanyol. Alguns aspectes que recull l'acord és que el teletreball és una modalitat que haurà de ser expressament autoritzada i que no podrà suposar cap incompliment de la jornada i l'horari que correspongui en cada cas. A més, es garanteix el dret a la intimitat i a la desconnexió digital i les administracions que ho demanin podran disposar de sis mesos per adaptar-se a la nova regulació del teletreball.

Pel que fa el desenvolupament concret de l'activitat mitjançant el teletreball s'haurà de fer en els termes de les normes de cada administració pública i es negociarà en el marc de la negociació col·lectiva de cada àmbit. En tot cas, sí que es deixa clar que el personal públic que faci teletreball té els mateixos drets i deures que la resta de l'administració i que aquesta és qui ha de proporcionar els mitjans tecnològics necessaris per poder treballar.

El govern espanyol destaca també que la regulació del teletreball era un compromís de legislatura i que s'ha hagut d'avançar per la situació originada per la covid-19.

Per part dels sindicats, CCOO ha celebrat l'acord i ha definit com un «gran assoliment» que s'expliciti que els mitjans tecnològics i el seu manteniment vagin a càrrec de l'administració i que s'ha fet constar la necessitat que la regulació d'aquesta modalitat per a sectors concrets hagin ser de inclosos en una negociació col·lectiva específica.

tracking