Diari Més

Política

Sánchez no contempla un nou confinament però admet que «no es pot tancar cap porta»

El president del govern espanyol demana «acords inèdits i històrics» per aprovar els pressupostos a l'Estat

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, durant la roda de premsa posterior al consell de ministres.

president del govern espanyol, Pedro SánchezACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha assegurat que no contempla un nou confinament a l'Estat pel coronavirus però ha admès que «no es pot tancar cap porta» perquè el virus «és un agent desconegut». En una entrevista a La Sexta, el president espanyol ha remarcat que ara el sistema està «molt més preparat» que fa sis mesos i ha emplaçat tots els partits a treballar «contra l'enemic comú» i «desterrar la lluita partidista». En aquesta mateixa línia el president espanyol ha reclamat a totes les formacions al Congrés que facilitin l'aprovació dels pressupostos a l'Estat per fer front a la pandèmia i els ha demanat «acords inèdits i històrics per a moments inèdits i històrics».

Sobre els pressupostos, Sánchez ha demanat «excloure els vetos creuats» i ha confiat que es podrà arribar a un pacte perquè «tothom estarà d'acord» en el finançament de mesures contra la desocupació o per l'Ingrés mínim Vital.

El president, a més, ha demanat a totes les forces -a excepció de Vox i el PP, que ha dit que «s'autoexclouen», i incloent Cs en l'acord- a donar suport als comptes i «deixar de mirar de reüll el del cantó». Sánchez ha explicat que la proposta que presentaran serà «progressista».

El president espanyol s'ha dirigit específicament al líder del PP, Pablo Casado, i ha lamentat que «estigui molt acostumat a la hipèrbole» i que ja s'hagi desmarcat dels pressupostos. Sánchez ha criticat que Casado no ajudi a crear «un nou clima polític» en plena pandèmia i ha demanat «desterrar la lluita partidista de la lluita contra l'epidèmia».

Situació a Madrid

D'altra banda, el president espanyol ha explicat que el govern pretén posar «tots els recursos necessaris» perquè a Madrid es prenguin les decisions més adequades contra el coronavirus i ha remarcat que volen donar «la resposta més contundent i determinada per salvar vides».

En relació a la reunió prevista per dilluns amb la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, Sánchez ha assegurat que no hi va a «tutelar a ningú» sinó que només hi va a «ajudar». «No volem jutjar ni avaluar, només ajudar i donar suport», ha dit.

tracking