Diari Més

Madrid restringeix la mobilitat des del dilluns en 37 zones per a frenar la COVID

Els habitants d'aquestes àrees, situades majorment al sud de la capital, només podran desplaçar-se per activitats imprescindibles

Els habitants d'aquestes àrees, situades majorment al sud de la capital, només podran desplaçar-se per activitats imprescindibles

Madrid restringeix la mobilitat des del dilluns en 37 zones per a frenar la COVID

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Comunitat de Madrid limitarà des d'aquest dilluns la mobilitat en 37 àrees sanitàries de la regió amb altes taxes de contagi per coronavirus, la majoria situades al sud i els habitants del qual només podran desplaçar-se per a activitats imprescindibles, com anar a treballar.

L'entrada en vigor de l'ordre publicada el dissabte en el Butlletí Oficial de la Comunitat de Madrid (BOCM)ha suscitat protestes dels veïns de les zones afectades, que han convocat aquest diumenge una dotzena de concentracions en diversos districtes i municipis.

Les restriccions afectaran 855.193 persones de les àrees delimitades, on els aforaments en espais tancats serà del 50%, es tancaran parcs i jardins i es farà un milió de test d'antígens ràpids.

La població resident en aquestes zones (sis districtes de la capital i set municipis) equival al 13% del total regional, però concentra el 25% dels contagis.

Les 26 àrees sanitàries de la capital estan en els districtes deCarabanchel,Usera,Villaverde, Vila de Vallecas, Pont de Vallecas i Ciutat Lineal, i 11 en les localitats de Fuenlabrada,Humanes, Moralitat d'Enmig, Parla, Getafe, San Sebastián de los Reyes iAlcobendas.

Les mesures tindran una vigència de 14 dies a partir del dilluns, que es podran prorrogar si així ho requereix la situació epidemiològica.

El conseller madrileny de Justícia i Interior, Enrique López, es reuneix aquest diumenge amb la Delegació del Govern i els ajuntaments per a coordinar l'aplicació de la nova Ordre, l'incompliment de la qual comporta unes sancions d'entre 600 i 600.0000 euros.

Es faran controls aleatoris i de caràcter dissuasiu per a fer respectar les noves mesures i es demanarà acreditar l'objecte dels desplaçaments.

Les principals restriccions són les següents:

Per tota la Comunitat de Madrid:

- Les reunions socials queden limitades a un màxim de 6 persones.

Limitacions específiques per a 37 zones

1) MOBILITAT - Restricció de l'entrada i sortida excepte per motius laborals, mèdics, accés a centres educatius, tornar a la zona residencial, cuidat de persones majors, menors o dependents, accés a entitats bancàries o d'assegurances, legals o administratives, acudir a exàmens i qualsevol altra necessitat prioritària, urgent o de força major.

- Els residents en aquestes zones podran desplaçar-se per la via pública dins del perímetre delimitat, encara que es recomana evitar desplaçaments i activitats «innecessàries».

- Tancament de parcs i jardins.

2) AFORAMENTS I ACTIVITATS ECONÒMIQUES L'aforament dels llocs de culte es redueix a un 33% de la capacitat màxima.

- Les vetlles tindran l'assistència limitada a 15 persones a l'aire lliure i 10 en llocs tancats.

- Els comerços tindran limitat l'aforament al 50% i tancaran a les 22.00 hores, excepte les farmàcies, centres mèdics, veterinaris, gasolineres i altres establiments considerats «essencials».

- En hostaleria s'elimina el consum en barra i es limita l'aforament a un 50%. Només podrà haver-hi 6 comensals per taula. També hauran de tancar a les 22.00 hores, encara que podran continuar fent repartiments de menjar a domicili després d'aquesta hora.

- En centres d'ensenyament no reglats (acadèmies, autoescoles...) es redueix l'aforament màxim al 50% i es limiten els grups a un màxim de 6 persones.

- Les instal·lacions esportives, tant a l'aire lliure com cobertes, redueixen l'aforament al 50%, i els grups seran de no més de 6 persones.

tracking