Diari Més

Consum

Consum sol·licita a la Fiscalia que investigui la venda d'articles pedòfils a Amazon

El ministeri ha remès una carta a la plataforma 'online' en la qual demana la retirada urgent.

El ministeri ha remès una carta a la plataforma 'online' en la qual demana la retirada urgent.

Consum sol·licita a la Fiscalia que investigui la venda d'articles pedòfils en Amazon

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Ministeri de Consum ha posat en coneixement de la Fiscalia la venda d'articles destinats a jocs sexuals pedòfils a través de la plataforma de comerç electrònicAmazon.

Amb això, Consum sol·licita al ministeri fiscal l'obertura d'una recerca sobre la comercialització de productes que inciten a la violència contra les nenes i utilitzen de manera vexatòria el cos de la dona menor d'edat.

En concret, el Ministeri de Consum demana al fiscal que investigui si la posada en el mercat d'aquesta mena de productes, així com la seva distribució i publicitat a través de la pàgina web deAmazon, podrien ser actes constitutius de delicte, segons el Codi Penal.

Així mateix, el Ministeri de Consum considera que la comunicació comercial d'aquesta mena de productes suposa una utilització vexatòria del cos de la dona, contrària a la Llei General de Publicitat.

Finalment, Consum ha remès un escrit a l'empresaAmazonper a sol·licitar la retirada immediata d'aquests productes del seu portal de venda. En la missiva, el Ministeri també demana una reunió urgent en la qual poder abordar les necessàries mesures de control i restricció en la venda per internet.

Amazon, per la seva part, s'ha defensat: «La protecció de menors, tant nens com adolescents, és una prioritat per aAmazon. Tots els nostres col·laboradors comercials han de seguir les nostres directrius i normes de venda i aquells que no ho facin estaran subjectes accions per part nostra que poden incloure l'eliminació del seu compte. Recentment hem establert mesures encara més estrictes en l'àrea de productes eròtics i les estem aplicant en conseqüència».

tracking