Diari Més

Política

Catalunya en Comú veu «incomprensible» que ERC vulgui deixar el país «empantanegat quatre mesos» davant la pandèmia

Els comuns diuen que no és «moment de tripijocs» i titllen d'oportunista que es vulgui presentar un candidat que no suma

Jessica Albiach en un acte a Tarragona aquest dissabte

Albiach fa una crida a impedir l'entrada de Vox a les institucions catalanesTwitter.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Catalunya en Comú veu «incomprensible» que ERC hagi votat en contra de què es convoquin eleccions durant el debat de política general i critica que «ens vulguin deixar, per inacció, empantanegats quatre mesos sense un Govern efectiu enmig d'una pandèmia i d'una crisi social i econòmica gravíssima i sense respondre les necessitats de la ciutadania». En una compareixença telemàtica durant el consell nacional del partit que se celebra aquest dissabte, la coordinadora general dels comuns, Jéssica Albiach, ha considerat que «no és el moment de tripijocs» i ha titllat d'»oportunista» que l'oposició vulgui presentar un candidat que «no suma».

«Només ho fan per tenir el focus mediàtic», ha conclòs.

Catalunya en Comú ha reiterat que en cas que el president de la Generalitat sigui inhabilitat instaran al president del Parlament, Roger Torrent, a convocar eleccions. Albiach ha criticat que el debat de política general «s'hagi utilitzat de manera electoralista» fent-lo coincidir amb la vista oral de Torra al Tribunal Suprem i que acabi «desembocant en una nova paràlisi enmig d'una crisi sense precedents». «El que no pot ser és que Catalunya no tingui un Govern efectiu i que tingui dos presidents simbòlics enmig d'una crisi sense precedents i que no pugui resoldre les preocupacions que té la ciutadania», ha reflexionat en veu alta.

Segons la coordinadora general dels comuns, ara hi ha dos camins: o una convocatòria electoral feta pel president Torra abans que es dicti la sentència del Tribunal Suprem o haver d'esperar quatre mesos amb plena pandèmia» amb un «govern sense projecte, sense confiança entre els socis, i sense credibilitat».

Mentrestant Catalunya en Comú ha assegurat que no es quedarà «amb els braços plegats» veient com es «degrada el país» i ha subratllat que durant el debat de política general no va «anar a bloquejar» i que va cercar «grans acords pel país». En el mateix sentit, Albiach ha explicat que ja estan en marxa les negociacions pels pressupostos generals de l'estat «que permetran fer front a la crisi» i ha anunciat que «treballaran amb la resta de pobles de l'Estat» i que negociaran una «agenda catalana pròpia». A més ha aprofitat per enviar un missatge als republicans per dir-los que no entendrien que «forces que es diuen progressistes i d'esquerreres i que defensen Catalunya no donessin suports als PGE».

tracking