Diari Més

Societat

Els nens que dormen bé i matinen tenen un millor rendiment escolar

L'estudi ressalta a més la importància de buscar estratègies per a millorar la qualitat de la son

Imatge d'arxiu d'un grup de nens a punt d'entrar a classe.

nens escola alumnes col·legi educació tornada a l'escola aula aules classe paresEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els nens que dormen millor perquè es desperten menys a la nit, i els que matinen més tenen méssubstància grisaal cervell, en concret en vuit regions corticals i a l'hipocamp, a més d'un millor rendiment acadèmic i major intel·ligència.

Així ho han demostrat científics de la Universitat de Granada pertanyents a l'Institut Mixt Salut i Esport i del Centre de Recerca Ment, Cervell i Comportament, que han col·laborat en l'estudi 'ActiveBrains', liderat per Francisco Ortega i en el qual han participat més de 100 nens amb sobrepès o obesitat.

Aquest treball, que ha publicat la revista 'PediatricObesity', revela que les regions cerebrals que s'han vist associades a la son en nens inclouen regions temporals (gir temporal inferior, gir fusiforme), parietals (escorça parietal superior, gir supramarginal, gir postcentral,precúneus), frontals (gir medial superior frontal) i subcorticals (hipocamp).

SegonsJairoHidalgoMigueles, investigador del departament d'Educació Física i Esportiva de la Universitat de Granada i autor principal del treball, la recerca demostra que el somni s'associa amb una majorsubstància grisaen algunes àrees del cervell que són importants per a un millor rendiment acadèmic i desenvolupament cognitiu.

L'estudi ressalta a més la importància de buscar estratègies per a millorar la qualitat de la son (i no només la seva durada)cognitivamenten les etapes de desenvolupament infantil.

També s'ha comprovat que despertar-se més aviat està associat fortament amb un millor rendiment acadèmic.

Aquest resultat, apuntal'investigador, sembla indicar que «cal assegurar una adequada durada de temps des que el nen es desperta fins que inicia la jornada escolar, assegurant una bona activació cognitiva».

Entre els aspectes més nous d'aquest estudi destaquen el fet que els autors han dut a terme un mesurament objectiu i molt detallat de la son a través d'acceleròmetres inclosos en polseres intel·ligents que els escolars van portar durant aquest.

A més, els científics han obtingut imatges del cervell dels escolars de gran qualitat mitjançant ressonàncies magnètiques.

tracking