Diari Més

Europa

Brussel·les signa un contracte de compra anticipada de vacunes per assegurar-se uns 300 milions de dosis

És la segona farmacèutica que tanca un acord definitiu amb la CE, després d'AstraZeneca

L'eurocomissària de Salut, Stella Kyriakides.

Brussel·les signa un contracte de compra anticipada de vacunes per assegurar-se uns 300 milions de dosisACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Brussel·les ha signat un contracte de compra anticipada de vacunes contra la covid-19 amb Sanofi-GSK per assegurar-se uns 300 milions de dosis. La Comissió Europea ha anunciat aquest divendres la formalització de l'acord amb aquesta farmacèutica. És el segon contracte que firma, el primer va ser amb AstraZeneca que desenvolupa una vacuna juntament amb Oxford. Sanofi i GSK treballen en una vacuna proteica que interessa a Brussel·les perquè podria ser «efectiva» i fabricada «a gran escala».
La CE continua negociant la compra anticipada de vacunes amb quatre farmacèutiques més: Johnson & Johnson, CureVac, Moderna i Biontech. Brussel·les veu important incloure a la seva cartera «diferent tipus de vacunes» per tenir més opcions.

Una cartera de vacunes diversa

AstraZeneca i Johnson & Johnson estan desenvolupant vacunes contra l'adenovirus, com la del virus de l'Ebola, mentre que Sanofi està investigant una vacuna proteica. «Volíem aquesta perquè Sanofi és una companyia que ha produït moltes vacunes», apuntaven recentment fonts comunitàries.

Brussel·les també està interessada per les vacunes més «modernes» que encara no existeixen però que prometen una producció a «gran escala». És el cas de les vacunes de CureVac, Moderna i Biotech.

Repartiment

Des de la Comissió Europea recorden que aquestes compres anticipades es fan en nom dels estats membres i que seran els governs europeus els que finalment decideixin quines adquireixen. Segons fonts comunitàries, el repartiment de les dosis entre els estats, un cop estiguin disponibles, es farà en funció del volum de població de cadascun d'ells.

tracking