Diari Més

El govern espanyol distribuirà més de 2,4 milions de mascaretes a Catalunya a través dels ajuntaments i entitats socials

El repartiment s'ha volgut fer coincidir amb la posada en marxa del curs escolar

Una mà en primer pla sostenint un grapat de mascaretes a l'estació d'autobusos de Tarragona.

mascaretes, coronavirusACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern distribuirà a partir del pròxim dilluns un total de 15 milions de mascaretes, a través de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) i d'entitats socials, per fer costat a les famílies més necessitades, coincidint amb la inauguració del curs escolar. Un total de 2.450.000 aniran a pararfamíliesde Catalunya.

En un comunicat, els ministeris de Sanitat i de Política Territorial destaquen que seran les delegacions i subdelegacions del Govern les que distribuiran als ajuntaments 11.998.000 mascaretes, mentre que la resta es lliuraran a Creu Roja, Càritas i el Comitè Espanyol de Representants de Persones amb Discapacitat (CERMI), perquè les reparteixin.

Aquest anunci s'ha conegut després de la reunió mantinguda aquest dimecres entre el ministre de Sanitat, Salvador Illa, i la ministra de Política Territorial i Funció Pública, CarolinaDarias, amb representants de laFEMP.

El reforç de la coordinació amb les entitats locals és una de les quatre mesures que van acordar Govern i comunitats en el si del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut (SNS) del passat 9 de setembre.

El Govern ha qualificat d'«essencial» el paper exercit per les entitats locals des de l'inici de la pandèmia, facilitant el compliment de les mesures de prevenció i fent costat a les persones més vulnerables, així com ha destacat la seva funció actual en la vigilància i control de l'epidèmia.

Per això, l'Executiu laFEMPhan acordat mantenir reunions periòdiques de seguiment i cooperació.

tracking