Diari Més

Laboral

ADE, Ciències del Treball i Enginyeria Informàtica, les tres carreres amb més sortides professionals

El 32,7% de les ofertes de feina a Catalunya el 2019 tenien com a requisit un títol universitari, un 1,2% menys

Un grup d'estudiants amb un professor a la UPC de Terrassa.

ADE, Ciències del Treball i Enginyeria Informàtica, les tres carreres amb més sortides professionalsACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El 32,7% de les ofertes de feina a Catalunya el 2019 tenien com a requisit que el candidat tingués un títol universitari, un percentatge que cau un 1,2% en comparació al 2018, segons detalla el 10è informe Infoempleo Adecco. De fet, Catalunya continua trobant-se per sota de la mitjana espanyola d'ofertes de feina amb demanda de formació universitària (38,8%). Administració i Direcció d'Empreses (ADE), Ciències del Treball i Enginyeria Informàtica són les tres carreres amb més sortides professionals –a Espanya les tres primeres posicions són per a ADE, Enginyeria Industrial i Informàtica-, mentre que les titulacions menys demandades per les empreses són Arts i Humanitats, Geografia i Història, Ciències Polítiques i Periodisme.

Administració i Direcció d'Empreses va acumular el 13,9% de les ofertes de feina a Catalunya durant el 2019, amb un increment del 4,1% en comparació amb l'any anterior. Ciències del Treball, Relacions Laborals i Recursos Humans va seguir a distància amb un 5,9% de les ofertes (un 2,2% més). I en tercera posició hi ha Enginyeria Informàtica amb un 3,5% de les ofertes (puja un 0,3%). Entre les altres titulacions amb més sortides laborals hi trobem Enginyeria Industrial (3,4% de la demanda), el doble grau d'Administració d'Empreses i Dret (3,1%) i Comerç i Màrqueting (2,6% i un creixement en un any del 0,9%).

El 56,6% de les ofertes a titulats universitaris a Madrid, Catalunya i el País Basc

De fet, el percentatge d'ofertes on no s'especifica quin tipus de titulació es necessita per accedir al lloc de feina disminueix dràsticament en un any a Catalunya: 13,6 punts (del 50% al 36,4%). Madrid, Catalunya i el País Basc van acumular el 2019 més de la meitat de les ofertes de feina (56,6%) dirigides a titulats universitaris, posant de manifest la gran concentració territorial en aquest camp. Madrid va aplegar el 25,5% de les ofertes –amb un descens de dos punts percentuals respecte al 2018-, Catalunya el 16,6% -i un descens d'un -2,8%- i el País Basc el 14,8% -amb una pujada de 2,5 punts-.

tracking