Diari Més

Troben una molècula capaç de neutralitzar el coronavirus en models animals

Aquesta molècula s'ha utilitzat per a construir el fàrmac Ab8 per al seu ús contra el SARS-CoV-2

Un metge manipulant unes mostres.

fàrmac, investigació, coronavirus, mostres, laboratori, medicamentEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Científics de la Facultat de Medicina de la Universitat de Pittsburgh (Estats Units) han aïllat la molècula biològica més petita que, en models animals, neutralitza el coronavirus causant de la malaltia denominada covid-19.

Aquesta molècula s'ha utilitzat per a construir un fàrmac, conegut com aAb8, per al seu ús potencial com a terapèutic i profilàctic contra el SARS-CoV-2. De fet, segons han informat els experts, el treball dels quals ha estat publicat a la revista Cell, és «molt eficaç» per a prevenir i tractar la infecció per SARS-CoV-2 en ratolins i hàmsters.

La seva mida petita no només augmenta el seu potencial de difusió en els teixits per a neutralitzar millor al virus, sinó que també permet administrar el fàrmac per vies alternatives, inclosa la inhalació. A més, no s'uneix a les cèl·lules humanes, la qual cosa és una «senyal» que no provocarà efectes secundaris en les persones.

«L'Ab8no només té potencial com a teràpia per a la covid-19, sinó que també podria utilitzar-se per evitar que les persones contreguin infeccions per coronavirus. Els anticossos de major grandària han actuat contra altres malalties infeccioses i han estat ben tolerats, la qual cosa ens dóna l'esperança que podria ser un tractament eficaç per als pacients amb covid-19 i per a la protecció d'aquells que mai han tingut la infecció i no són immunes», han assenyalat els experts.

Segons han observat, fins i tot en la dosi més baixa,Ab8va disminuir 10 vegades la quantitat de virus infecciós en aquests ratolins en comparació amb les seves contraparts no tractades. A més, també va ser eficaç en el tractament i la prevenció de la infecció per SARS-CoV-2 en hàmsters.AboundBio, una empresa recentment formada recolzada perUPMC, ha obtingut la llicència de l'Ab8per al seu desenvolupament a escala mundial.

tracking