Diari Més

L'aplicació Radar Covid supera els 4 milions de descàrregues amb 13 comunitats connectades

Artigas ha dit que «amb un 20% de la població del nostre país amb l'aplicació s'aconsegueix frenar la pandèmia un 30%»

Un usuari es descarrega l'aplicació.

app radar covidEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'aplicació de rastreig de contagis Radar Covid ha superat les quatre milions de descàrregues i ja està en 13 comunitats autònomes, segons la secretària d'Estat de Digitalització i Intel·ligència Artificial, Carme Artigas.

En la presentació del 'Llibre blanc per a la Digitalització de les Pimes després de la covid-19', Artigas ha afegit que aquesta setmana podran connectar-se la major part de les regions que falten, i ha apuntat que «amb un 20% de la població del nostre país amb l'aplicació s'aconsegueix frenar la pandèmia un 30%».

També ha assenyalat que es treballa amb la CEOE perquè les empreses adoptin aquesta eina.

Artigas també ha insistit aquest dimarts en la importància de la digitalització en tots els àmbits -educació, sanitat, economia- i ha apuntat que es poden mobilitzar 70.000 milions d'inversió -20.000 pública i 50.000 privada- en els pròxims dos anys via Pressupostos i, sobretot, fons europeus.

I ha recordat alguns dels eixos en els quals ha de centrar-se aquesta inversió, com són la sanitat, el turisme, la mobilitat o el comerç amb les pimes com a especials protagonistes.

Un de les fites de l'agenda digital, ha afegit, és que almenys el 25% del comerç electrònic generat a Espanya vingui de les pimes.

En el mateix acte, el president de la CEOE, Antonio Garamendi, ha subratllat la importància de la digilitación en tots els àmbits i ha demanat veure el fons europeu com una gran oportunitat «per avançar en el futur, no per arreglar problemes, sinó per solucionar el futur».

tracking