Diari Més

Crisi Sanitària

Els metges alerten que Espanya ja es troba davant «la segona onada»

També han advertit que els serveis d'Urgències estan a prop «de la saturació»

Una professional de la sanitat amb un EPI.

52.445 professionals sanitaris contagiats de coronavirus a l'Estat durant la pandèmiaEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els metges que desenvolupen la seva tasca en l'àmbit de les emergències han assegurat que Espanya ja es troba davant «la segona onada» de la pandèmia de coronavirus i que els serveis d'Urgènciesestana prop «de la saturació».

Així ho ha advertit el vicepresident segon de la Societat Espanyola de Medicina d'Urgències i Emergències (SEMES),PascualPiñera, durant la seva intervenció en el I Congrés Nacional Covid-19, en el qual ha assegurat aquest dimarts que les urgències es troben «tensades» perquè han d'atendre a tota mena de pacients, «tantals covid-19com a la resta».

Així, ha indicat que s'haurien de configurar tots els serveis d'Urgències com a circuits covid, donada l'amplitud de símptomes que pot presentar un pacient amb SARS-CoV-2 i la «banalitat» que comencen a presentar molts.

«No seria forassenyat atendre a tots els pacients com si fossin sospitosos de coronavirus», ha advertit en aquest sentit.

En la seva intervenció, titulada 'Reorganització a futur dels serveis d'Urgències',Piñeraha insistit que no es pot tornar a tolerar el nivell de contagi a sanitaris registrat en la primera ona de la pandèmia, que representava el 25% del total dels pacients.

Ha demanat, a més, una auditoria externa «de manera urgent» i una anàlisi independent de la gestió de la pandèmia.

Per part seva, el president de SEMES,JuanJorge González Armengol, ha advertit que la capacitat de diagnòstic amb PCR «pot ser limitada», donada la seva exhaustiva logística i protocols, i ha apostatpels testsantigènics, que «poden donar un bon resultat per al tractament assistencial tant en Atenció Primària com per als serveis d'Urgències».

També ha defensat valorar l'alta i el seguiment ambulatori controlat de pacients menors de60anys, amb saturació per sobre del 94% i PCR per sota de10mg/dl oPCTnormal, sense fallades orgàniques.

«Amb els actuals perfils de pacients, poden suposar més del 40% de potencials no ingressos que es poden tractar de manera ambulatòria», ha explicat.

tracking