Diari Més

Turisme

El turisme internacional cau un 65% al món durant la primera meitat del 2020

Europa va ser la segona regió del món més afectada

Imatge de passatgers amb mascareta fent cua per facturar.

El turisme internacional podria caure fins a un 80% el 2020ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La xifra de turistes internacionals ha caigut un 65% en la primera meitat del 2020 per l'impacte de la Covid-19, segons les dades donades a conèixer aquest dimarts per l'Organització Mundial de Turisme (OMT), que assenyala que només al juny les arribades de turistes han caigut un 93% respecte al mateix mes de 2019.

Segons el Baròmetre del Turisme Mundial de la OMT, en la primera meitat de l'any s'ha registrat un «enfonsament sense precedents» pel tancament de fronteres a tot el món i la introducció de restriccions als viatges en resposta a la pandèmia.

No obstant això, la OMT assenyala que a principis de setembre han començat a obrir-se destins de nou als turistes internacionals i un 53% dels destins han alleugerit les restriccions.

L'organisme internacional diu que l'enfonsament de la demanda de viatges internacionals en la primera meitat de 2020 ha provocat la pèrdua de 440 milions d'arribades internacionals i al voltant de 460.000 milions de dòlars estatunidencs (uns 388.284 milions d'euros) en ingressos.

Les pèrdues en ingressos per turisme internacional multipliquen per cinc les registrades en la crisi global de 2009.

Malgrat la reobertura gradual de nombrosos destins des de la segona meitat de maig, la millora de les xifres de turistes internacionals durant la temporada alta de l'estiu en l'hemisferi nord no s'ha materialitzat.

Europa va ser la segona regió del món més afectada, amb un descens del 66% del nombre d'arribades de turistes en la primera meitat de 2020.

A les Amèriques, la caiguda va ser del 55%, i a Àfrica i Orient Mitjà del 57%.

Àsia i Pacífic, on van patir primer l'impacte de la Covid-19, va ser la regió més durament colpejada en els primers sis mesos de l'any, amb una caiguda del 72% dels turistes en el semestre.

A Europa, la major caiguda la va patir l'Europa Meridional Mediterrània, amb un descens del 72% respecte al primer semestre de 2019; mentre a Àsia el nord-est va registrar un enfonsament del 83%.

Totes les regions i subregions del món van registrar descensos de més del 50% en les arribades en el període gener-juny de 2020.

La contracció de la demanda internacional es reflecteix també en una reducció de dos dígits de la despesa del turisme internacional en els grans mercats.

Els principals mercats emissors de turistes, com els Estats Units i la Xina, van seguir paralitzats, encara que alguns mercats com França i Alemanya van mostrar una certa millora al juny.

La OMT preveu que la demanda de viatges i la confiança dels consumidors continuïn sent baixes en el segon semestre de 2020.

Al maig, l'organisme va esbossar tres possibles escenaris, que apuntaven a declivis d'entre el 58% i el 78% en les arribades de turistes internacionals en el conjunt de 2020.

tracking