Diari Més

El 40% de pares creu que en menys de 15 dies els seus fills estaran en quarantena

Gairebé l'11% de les famílies han decidit no deixar als seus fills als menjadors

Imatge d'arxiu d'un grup de nens a punt d'entrar a classe.

nens escola alumnes col·legi educació tornada a l'escola aula aules classe paresEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Més del 87% dels pares se senten molt preocupats davant la tornada a l'escola dels seus fills i el 40% considera que en menys de quinze dies la classe dels seus fills estarà en quarantena pel coronavirus.

El possible contagi a la família (66,55%), que els centres no compleixin amb la normativa (49,15%), el prolongat ús de mascaretes en els menors (48,14%) o la conciliació amb els fills en el cas d'un positiu a l'aula (47,23%) són altres de les pors més comunes entre els espanyols.

Ho assenyala una enquesta de la companyia de recerca Toluna, que ha entrevistat 1.500 persones majors d'edat, la majoria pares amb fills en edat escolar.

Un 23,73% de les famílies ha decidit no comprar tot el material per veure molt a prop una possible aturada del curs.

Respecte a la conciliació, un 40,56% dels pares els pertorba les conseqüències laborals que puguin tenir les possibles baixes per sospita de contagi o aïllament a les aules dels seus fills.

Més de la meitat considera que hauria de donar-se-li la baixa o almenys una reducció de jornada per a suportar una quarantena dels fills (el 39,32%).

Només un 44,86% donen suport a un curs totalment presencial, mentre que el 32,54% considera que hauria de fer-se mixt per a minimitzar el risc o la formació virtual per a un 22,6% dels enquestats.

Les principals mesures addicionals per a prevenir el contagi que duen a terme les famílies amb els petits són la desinfecció de sabates, motxilla i material escolar cada dia (66,78%), a més de canviar la roba en arribar a casa (60,45%), prendre la temperatura cada dia abans d'anar a l'escola (52,66%) o tancar el nucli de contactes dels nens (33,67%).

Gairebé l'11% de les famílies han decidit no deixar als seus fills als menjadors.

Finalment, a gairebé un 82% dels espanyols els preocupen els efectes secundaris que puguin tenir les vacunes anticovid.

El 55% diu que només se la posaria si hi ha garanties que sigui segura, el 28,82% se la posarà quan estigui disponible i més d'un 9,28% encara té dubtes. Però quan es pregunta per les intencions amb els fills, la foto canvia: el 86% de les famílies posaran sense dubtar als seus fills la vacuna.

tracking