Diari Més

El 14% dels russos vacunats amb Sputnik V van mostrar efectes secundaris

Es van queixar d'una mica de feblesa, lleus dolors musculars al llarg del dia i, a vegades, de febre

Imatge d'arxiu d'una vacuna.

La Xina afirma que de cara a setembre podria tenir una vacuna «d'emergència»Efe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un 14% dels russos vacunats amb el fàrmac contra la covid-19, Sputnik V, van mostrar efectes secundaris, haadmèsMijaílMurashko, el ministre de Sanitat de Rússia.

«Més de 300 persones van ser vacunades. Aproximadament un 14% d'elles es van queixar d'una mica de feblesa, lleus dolors musculars al llarg del dia i, a vegades, de febre», ha comentatMurashkoa la premsa, citat per l'agènciaTASS.

Segons el titular de Sanitat, es tracta de reaccions previsibles, «just el que està descrit en les instruccions».

El president rus, Vladímir Putin,harevelatque una de les seves filles va ser vacunada i es troba bé, encara que haadmèsque va tenir febre els dos primers dies.

Rússia ha estat el primer país a anunciar el registre d'una vacuna contra la covid-19, encara que ho ha fet entre l'escepticisme de la comunitat científica mundial i de molts països per no haver-se fets públics els detalls de les proves clíniques per a comprovar la seva efectivitat.

No obstant això, a principis d'agost la revista mèdica britànicaTheLancetva publicar un estudi que indicava que els resultats preliminars dels assajos clínics de la vacuna no havien mostrat efectes adversos, a més de destacar quela SputnikV generava anticossos contra el coronavirus.

Rússia està reclutant a 40.000 voluntaris per a la tercera fase d'anàlisis clíniques de Sputnik V, els resultats del qual es coneixeran a l'octubre-novembre, després la vacuna russa seria subministrada a la població local i estrangera.

tracking