Diari Més

Pintura

L'art de pintar bé i amb rapidesa

Vila-seca ha acollit aquest diumenge la XII edició del seu Concurs de Pintura Ràpida

La pintora Aida Mauri al Jardí del Castell de Vila-seca, aquest diumenge.

L'art de pintar bé i amb rapidesaDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

A les vuit del matí d’aquest diumenge s’obrien les inscripcions per participar en el XIIè Concurs de Pintura Ràpida de Vila-seca. Els artistes tenien fins a les dues del migdia per pintar qualsevol racó del municipi amb la tècnica i el format que ells mateixos escollissin. En joc hi havia fins a catorze premis, amb un import que anava des dels 1.000 euros (Premi Ajuntament de Vila-seca), fins als premis de menor import per als participants més joves, als quals se’ls entregava també un lot de material de belles arts.

El certamen és una iniciativa de la Secció d’Art de l’Agrupació Cultural de Vila-seca, i se sol celebrar al mes d’agost, en el marc de la Festa Major d’estiu. Enguany, però, a causa de la crisi sanitària, s’ha ajornat fins ara. Ha estat gràcies a aquest ajornament que hi va poder participar Aida Mauri, una jove artista que de bon matí va plantar el seu cavallet al Jardí del Castell. Arribada de Moià, explicava que feia anys que intentava participar-hi però a l’estiu li coincidia amb altres certàmens. «Enguany, en posposar-lo, ha resultat que he pogut venir», assegurava. A mig matí tenia molt avançat el seu quadre, un oli on es podia distingir molt clarament la façana del Castell. Preguntada per les claus que garanteixen poder acabar el quadre en un certamen de pintura ràpida, l’Aida en detallava dues: «La primera és haver participat en molts concursos d’aquest estil. L’objectiu és aconseguir un bon resultat en poques hores, i per tant has de pintar d’una forma que podríem definir com impressionista, de manera que, amb poques coses que facis, el quadre ja mostri el que realment vols ensenyar. I per aconseguir-ho, l’experiència és bàsica». La segona clau, detallava l’artista moianenca, és tècnica: «Cal fer una primera capa que et doni les llums, que situï una mica allò que vas a pintar, i després detallar tot el quadre progressivament. D’aquesta manera mai hi ha cap zona que no estigui definida del tot».

Bona participació

Gloria Gotor, presidenta de la Secció d’Art de l’Agrupació Cultural, mostrava la seva satisfacció per la bona resposta que havia tingut la convocatòria, donades les circumstàncies que envolten l’organització d’activitats en l’actual context. Hi van participar una cinquantena d’artistes de totes les edats, amb una presència destacada de pintors joves i novells, que competien en paral·lel a pintors de llarga experiència, alguns dels quals participen cada any.

Entre els membres del jurat hi havia el ninotaire Andrés Faro i el professor de plàstica David Millà. «El que es valora és que l’obra tingui una concordança, que tingui creativitat i que reflcteixi el lloc que ha estat escollit. També es valora la tècnica, que encara que l’obra pugui ser senzilla, estigui ben feta», detallava Gotor.

L’entrega de premis es va fer aquest mateix diumenge, i l’Agrupació Cultural valorarà si, de cara a la Festa Major d’Hivern, es pot fer una petita exposició amb les pintures participants.

Un quadre amb el carrer de la Verge de la Pineda.

L'art de pintar bé i amb rapidesaDiari Més

tracking