Diari Més

Oxford i AstraZeneca reprenen els assajos de la seva vacuna contra la Covid-19

Les proves es van interrompre després de detectar una «malaltia potencialment inexplicable» en una voluntària

La Xina ha emprat ja almenys dues vacunes experimentals contra la covid-19 en «centenars de milers de xinesos».

La Xina vacuna a «centenars de milers» de persones sense produir-se contagis, segons un directiuEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Universitat d'Oxford reprendrà els assajos clínics de la vacuna experimental contra la covid-19. «El comitè del Regne Unit ha finalitzat les seves investigacions i ha recomanat a l'agència reguladora (MHRA, per les sigles en anglès) que es reprenguin els assajos al Regne Unit», ha explicat AstraZeneca en un comunicat. La farmacèutica britànica i la Universitat d'Oxford van aturar els assajos clínics a tot el món el 6 de setembre, després que una voluntària del Regne Unit desenvolupés una «malaltia potencialment inexplicable».

«AstraZeneca continuarà treballant amb les autoritats sanitàries de tot el món i s'informarà sobre quan es poden reprendre altres assajos clínics amb l'objectiu de proporcionar una vacuna a gran escala», ha manifestat.

La vacuna experimental de la Universitat d'Oxford està elaborada amb un virus del refredat comú dels ximpanzés, modificat amb informació genètica del nou coronavirus per entrenar el sistema immune de les persones vacunades sense risc de patir covid.

tracking