Diari Més

Sanitat pacta amb les Comunitats Autònomes una estratègia de vacunació comuna contra el coronavirus

Es crearà un registre estatal amb informació que serviran les mateixes autonomies

Un home posant-se una vacuna

La Xina diu haver desenvolupat «amb èxit» una vacuna contra el coronavirusACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha pactat aquest dimecres amb les Comunitats Autònomes (CA) una estratègia de vacunació comuna contra el coronavirus que s'elaborarà de forma conjunta. L'estratègia, ha informat Illa durant el Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut (CISNS), s'elaborarà de forma conjunta, tindrà en compte l'opinió d'experts en bioètica i de societats científiques i s'aprovarà en el mateix Consell. Les CA, de la seva banda, hauran de disposar dels materials, equips i recursos necessaris per administrar les vacunes que proveeixi el Ministeri de Sanitat. A més, es crearà un registre estatal de vacunació davant la covid-19 amb informació de les CA i les Ciutats Autònomes.
L'estratègia de vacunació comuna forma part d'un paquet d'actuacions coordinades que, segons Illa, respon a la necessitat de reforçar les mesures de control de la covid-19 amb més vigilància i minimitzar els riscos per a la salut dels grups vulnerables i de la població en general.

D'altra banda, el CISNS ha acordat dur a terme tres noves onades de l'estudi estatal de seroprevalença l'octubre d'aquest any i el febrer i el juny de l'any vinent. Les proves dutes a terme fins ara han constatat una immunitat del 5% de la població.

També s'ha acordat que els cribratges en població asimptomàtica es duguin a terme sota els criteris dels serveis de Salut Pública de les CA.

Finalment, també s'han pres mesures per reforçar la coordinació amb les entitats locals. Així, s'ha acordat recomanar la implementació de mecanismes de comunicació i coordinació intersectorial en l'àmbit local, des de la cooperació entre administracions, i la tasca conjunta entre CA i entitats locals.

tracking