Diari Més

L'OMS comença a revisar la seva resposta a la pandèmia de la covid-19

Un altre comitè independent haurà de dur a terme la seva pròpia revisió de la gestió que l'organisme ha fet de la pandèmia

El director general de l'OMS Tedros Adhanom Ghebreyesus en roda de premsa.

director general, OMS, Tedros Adhanom GhebreyesusEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El director general de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, ha anunciat avui que aquesta setmana se celebrarà una primera reunió d'experts de l'organisme per a examinar la resposta d'aquest a la pandèmia de covid-19 des del seu inici.

El comitè, que celebrarà la seva primera trobada els dies 8 i 9 de setembre, «avaluarà el funcionament de les Regulacions Sanitàries Internacionals durant la pandèmia i recomanarà canvis si ho considera necessari», ha assenyalat Tedros en conferència de premsa.

L'OMS ha facilitat la llista de 23 experts que formen part del comitè, entre els quals figuren l'espanyola Carmen Aramburu (directora de Salut en la Delegació del Govern espanyol a Catalunya) i la xilena Ximena Aguilera, principal responsable del centre d'Epidemiologia en la Universitat del Desenvolupament.

Entre els diferents punts a revisar estaran la convocatòria de comitès d'emergència al gener, quan es coneixien els primers casos a la Xina, o la declaració d'emergència internacional a finals d'aquest mes, va assenyalar Tedros.

Paral·lelament a aquest comitè, un altre totalment independent de l'OMS haurà de dur a terme la seva pròpia revisió de la gestió que l'organisme ha fet de la pandèmia, encara que ara com ara només se sap que aquesta segona comissió estarà copresidida per la exprimera ministra neozelandesa Helen Clark i per l'antiga presidenta de Libèria, Ellen Johnson Sirleaf.

La gestió de la pandèmia per part de l'OMS ha rebut diverses crítiques, especialment des dels Estats Units, que van portar al Govern d'aquest país a anunciar la seva sortida de l'organització l'any vinent.

tracking