Diari Més

Educació

Entre 2.000 i 2.500 docents de Madrid han de sotmetre's a una PCR després de donar positiu als tests

Si finalment tornen a donar positiu en Covid-19 serien substituïts

Si finalment tornen a donar positiu en Covid-19 serien substituïts

Entre 2.000 i 2.500 docents de Madrid han de sotmetre's a una PCR després de donar positiu als testsEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El conseller d'Educació i Joventut de la Comunitat de Madrid, Enrique Ossorio, ha xifrat «entre 2.000 i 2.500» els docents que han de sotmetre's a una PCR després de donar positiu en algun dels més de 66.000 test serològics programats per la Comunitat abans del retorn a aules. Si finalment donessin positiu en coronavirus amb els tests que han començat a realitzar-se aquest dissabte serien substituïts per interins, addicionals als 10.610 professors que la Comunitat té previstos contractar.

Així ho ha confirmat Ossorio després de visitar l'alberg juvenil dels Batanes, en Rascafría, on ha conegut l'estat dels treballs de recerca arqueològica que s'estan desenvolupant en els jaciments de Pinilla de la Vall. Fins al moment s'han realitzat 66.000 proves entre els 72.000 docents convocats. Això suposa, en paraules del conseller, que està acudint «el 90 per cent» dels docents, alguna cosa que «satisfà» a la Comunitat.

«Quants més vagin, més seguretat», ha resumit. Una vegada més, Ossorio ha demanat disculpes per les cues del primer dia, quan «va haver-hi gent que va haver d'esperar moltes hores» encara que la resta de jormadas han discorregut «amb absoluta normalitat».

El titular d'Educació ha descrit com un «repte complicat» la pràctica d'aquests test entre la comunitat educativa -no circumscrita als docents sinó ampliada a personal administratiu o al personal dels menjadors- atès que «es van incorporar de les seves vacances el dimarts passat». I ho han fet «sense escatimar recursos».

Docents addicionals

Ossorio ha indicat que entre el divendres i el dissabte s'ha procedit a l'assignació definitiva dels docents addicionals als centres. Serà el dilluns quan la Comunitat examinarà les bosses d'interins coneixent exactament els professors que van a cada centre, «de manera que el dimarts ja puguin acudir al centre educatiu, quan comenci el curs». El titular d'Educació ha puntualitzat que el gruix dels 10.610 professors addicionals s'incorporaran ara.

A més la Comunitat realitzarà proves a grups de risc, igual que als professors que ara s'incorporaran. «Ja algun dels quals se'ls havia anomenat el dijous i divendres van anar a fer-se les proves», ha indicat.

20 alumnes

El conseller ha remarcat que ja a primers de juliol es va posar sobre la taula la necessitat d'una volta a les aules presencial i si era necessari amb un escenari 2, que suposa la reducció de la ràtio de les classes amb un topall de 20 alumnes per aula, instrucció «ja traslladada als docents» en aquells dies.

Ossoro reconeix que «és complicat» rebaixar ràtios quan a Madrid estava en els «25, 30, 35 alumnes». Per a això els centres educatius estan buscant espais addicionals en les seves instal·lacions. De no trobar-les podran tirar mà dels espais que estan posant a disposició els ajuntaments a la Comunitat.

El conseller també ha inclòs l'adquisició de 260 mòduls prefabricats en una primera fase, unit a l'opció d'instal·lar mampares individuals per als alumnes.

tracking