Diari Més

Simón diu que hi ha transmissió comunitària a tot l'Estat

El director del CCAES aposta per una tornada presencial a l'escola i insta a fer un «esforç» per reduir els contagis

Diverses persones amb mascaretes en un pas de vianants.

Espanya segueix sense immunitat de grup amb un 5,2% de població que ha tingut contacte amb el coronavirusEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries (CCAES), Fernando Simón, ha afirmat que hi ha un «cert nivell»de transmissió comunitària a tot l'Estat espanyol, que és desigual entre CCAA. Simón ha avisat que a Madrid, una de les autonomies amb un increment més important de casos, s'hauran de prendre «mesures dràstiques»com un confinament o una limitació de la mobilitat interna si la incidència segueix creixent. En roda de premsa aquest dilluns a la tarda, el director del CCAES ha dit que a Madrid s'ha d'actuar amb «rapidesa»i ha assegurat que té constància que el govern autonòmic està fent els «esforços que ha de fer».
Simón ha tornat a apostar per un retorn a les aules presencial però ha remarcat que cal arribar-hi en «una situació favorable». El director del CCAES ha defensat que cal fer un «esforç»perquè de cara a l'inici de les classes la transmissió sigui «suficientment baixa»com perquè la transmissió «no suposi un problema».

El responsable de Sanitat ha reconegut que la tornada a les aules és una «oportunitat perquè el virus es transmeti de forma més fàcil», per això, ha remarcat la necessitat de «mesures de seguretat suficients».

En cas que no es pugui garantir aquesta seguretat, caldrà «replantejar» com es torna a l'escola «Crec que podem arribar a l'inici de l'escola amb una situació favorable perquè el risc associat a l'escola sigui mínim», ha dit.

tracking