Diari Més

Itàlia comença demà a provar la seva vacuna en 90 voluntaris

Itàlia començarà aquest dilluns en un hospital de Roma l'experimentació de la vacuna contra el coronavirus

Itàlia començarà aquest dilluns en un hospital de Roma l'experimentació de la vacuna contra el coronavirus

Itàlia comença demà a provar la seva vacuna en 90 voluntarisEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Milers de persones van respondre a la convocatòria de cerca de voluntaris -només la setmana passada van ser 5.000- però finalment seran 90 els que siguin sotmesos a les proves en l'Institut Nacional de Malalties InfecciosesLazzaroSpallanzani.

La vacuna, creada, produïda i patentada per l'empresa biotecnològica italianaReiThera, amb seu en Castel Romano, ja ha superat les provespreclínicasrealitzades tant in vitro com en animals.

Els primers resultats han posat en relleu una forta resposta immunitària i un bon perfil de seguretat, van informar les autoritats de la regió del Lazio, la capital del qual és Roma, que ha finançat la vacuna amb 5 milions d'euros.

Els cinc primers voluntaris són homes, d'entre 31 i 46 anys, que han superat els exàmens mèdics preliminars i han provat la seva idoneïtat.

Se'ls injectarà la vacuna i si no s'observen efectes adversos significatius passaran al següent grup de voluntaris, que rebrà una dosi major. La segona ronda hauria de tenir lloc entre el 7 i el 9 de setembre.

En general, els 90 voluntaris triats es divideixen en dos grups d'edat: 45 entre 18 i 55 anys i el mateix número entre 65 i 85 anys. Cada grup es dividirà en tres subgrups de 15 persones, cadascuna de les quals rebrà una dosi diferent de vacuna.

Durant la «fase 1» a cadascun dels voluntaris se li injectarà una dosi de vacuna, i posteriorment cada pacient serà sotmès a set controls, els dos primers dies després de la vacunació, l'últim a les 24 setmanes.

Molts voluntaris són mèdics, detall que ha despertat sentiments de gran aprovació en les autoritats sanitàries.

Si els resultats d'aquesta fase són positius, la «fase 2» podria començar ja a la tardor amb un major nombre de voluntaris, tant a Itàlia com en altres països.

tracking