Diari Més

L'OMS recomana l'ús de mascareta per als nens a partir de 12 anys

L'organització demana prendre en consideració la protecció dels menors d'entre 6 i 11 anys en zones amb una «transmissió intensa de virus» o les escoles

L'OMS recomana l'ús de màscara per als nens a partir de 12 anys

L'OMS recomana l'ús de màscara per als nens a partir de 12 anys

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Organització Mundial de la Salut (OMS) recomana que els nens majors d'11 anys portin mascareta facial en les mateixes condicions que els adults, com per exemple en entorns abarrotats, com a mesura de protecció davant el coronavirus , segons un document orientatiu publicat aquest divendres.

«Els consells sobre l'ús de màscares en nens i adolescents de 12 anys o més han de seguir les recomanacions de l'OMS per a l'ús de màscares en adults i / o les directrius nacionals sobre màscares per a adults», d'acord amb el document.

«Fins i tot quan s'apliquen les directrius nacionals, cal especificar consideracions addicionals per a entorns especials com a escoles, durant l'esport o per a nens amb discapacitats», afegeix el document.

En aquest, l'OMS i el Fons de les Nacions Unides per a la Infància (UNICEF) no recomanen en general l'ús de màscares entre els nens de 6 i 11 anys, però sí que demana que se'ls prengui en consideració en zones amb una «transmissió intensa de virus» o en entorns especials com a escoles.

No obstant això, totes dues agències expliquen que hi ha situacions en les quals les màscares «poden interferir significativament amb el procés d'aprenentatge i tenir un impacte negatiu en les activitats escolars crítiques».

Per això, entenen que no s'ha d'obligar els nens més petits a usar màscares, principalment perquè no poden posar-les-hi i llevar-les-hi correctament per si mateixos, segons el document que es va publicar el divendres a la nit. De fet, recomanen que els nens de fins a cinc anys que, pel motiu que sigui, tinguin una mascareta posada, estiguin sota supervisió constant.

«Els nens també han de ser escoltats respecte a les seves percepcions i qualsevol preocupació sobre l'ús d'una màscara», han indicat en el document, que manté les màscares facials de tela com la millor opció de protecció facial en entendre que les viseres transparents «ofereixen menys protecció».

Sobre la incidència del virus entre els joves, l'OMS indica que «segons la limitada evidència disponible, els nens petits poden tenir una menor susceptibilitat a la infecció en comparació amb els adults», però puntualitza que «les dades disponibles suggereixen que això pot variar segons l'edat entre els nens»

Així, «els estudis de transmissió suggereixen que els nens majors (per exemple, adolescents) poden exercir un paper més actiu en la transmissió que els nens».

tracking