Diari Més

L'OMS posa data a la fi de la pandèmia de coronavirus: «Esperem que en dos anys»

L'OMS assenyala que la vacuna «no posarà fi a la pandèmia per si sola»

L'OMS assenyala que la vacuna «no posarà fi a la pandèmia per si sola»

L'OMS posa data a la fi de la pandèmia de coronavirus: «Esperem que en dos anys»

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El director general de l'OMS,TedrosAdhanomGhebreyesus, s'ha referit a l'actual pandèmia del coronavirus i l'ha comparat amb la de la grip de 1918, que va tenir diverses ones i després de la qual el virus va continuar circulant per dècades fins a ser reemplaçat per un altre.

El responsable d'aquest organisme ha recordat que aquella pandèmia de febrer de 1918 a abril de 1920 i ha dit que espera que «puguem detenir aquesta pandèmia abans dels dos anys» que va durar aquella fa un segle.

«El virus pot moure's més ràpid ara perquè estem més connectats, però al mateix temps tenim la tecnologia i el coneixement per a detenir-lo», ha remarcat.

A nivell mundial, la pandèmia acumula més de 22 milions de contagis de Covid-19 i s'ha cobrat la vida de prop de 800.000 persones.

Així mateix, el doctorTedrosAdhanomGhebreyesusha llançat un avís a aquells països que fins ara han aconseguit reduir la transmissió de laCovid: «El progrés no significa la victòria».

En aquest sentit, ha assenyalat a diversos països que estan experimentant nous brots després de llargs períodes amb pocs o cap cas, com Nova Zelanda o Vietnam.

«Aquests països són un advertiment per a aquells que ara estan veient una tendència a la baixa en els casos», ha dit.

tracking