Diari Més

Educació

Inspectors d'educació: els plans per al curs van «extremadament tard»

USIE s'ha mostrat decebuda per «la manca de lideratge del Ministeri d'Educació»

Imatge d'una aula buida.

curs escolar, escola, aulaEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Unió sindical d'inspectors d'Educació (USIE) creu que l'organització del nou curs «no s'ha organitzat tard ni tardíssim, sinó extremadament tard» i s'han mostrat decebuts per «la falta de realisme i compromís amb l'educació i la manca de lideratge del Ministeri d'Educació».

La Conferència Sectorial anunciada ahir dimecres per al 27 d'agost així com la Conferència de Presidents autonòmics anunciada per a finals de mes o inicis de setembre «són dos exemples evidents que l'educació a Espanya no és considerada un assumpte d'Estat», han lamentat els inspectors aquest dijous en un comunicat.

Han recordat que el sistema educatiu «va ser apartat dels treballs de la Comissió per a la reconstrucció nacional del Congrés al no ser considerat un servei essencial».

«Totes les parts hem de fer esforços i generoses cessions davant el major problema educatiu dels últims 40 anys», ha recalcat el president d'USIE, Jesús Marrodán.

Ha proposat que els inspectors centrin els seus esforços «a assessorar, ajudar i comprendre les difícils situacions en les quals es veuran involucrats tots els sectors de la comunitat educativa facilitant pautes i la connexió amb les autoritats administratives».

Per això, ha assegurat que «l'assessorament ha de guanyar pes davant la supervisió, centrada en el compliment de la normativa educativa, perquè ens trobem davant una situació transitòria i complexa».

«Els plans d'inspecció han de simplificar-se al màxim perquè es pugui atendre el realment necessari i important», ha afegit.

Per a USIE, «l'únic objectiu hauria de ser protegir el dret a una educació segura i ordenada en la mesura del possible, tenint en compte el principi de realisme i incertesa que fan inviables solucions màgiques davant situacions tan noves i imprevistes».

Per garantir el servei de l'educació, han de prendre's mesures excepcionals, no sols incrementant recursos humans, disminuint ràtios i adaptant espais, sinó potenciant els mitjans tecnològics i la capacitació digital dels docents, han argumentat.

Així mateix, han proposat que tots els centres educatius planifiquin la prestació d'uns serveis mínims essencials per als alumnes en funció de la situació sanitària del seu entorn, i que, a partir d'aquí, es donin respostes individualitzades i flexibles d'atenció presencial.

Horaris lectius adaptats oferint ensenyaments de Batxillerat i FP per torns o tardes, regulació escalonada entrades i sortides sense haver de compensar el temps lectiu que es perdi, espais, agrupaments d'alumnes que no responguin a nivells o edats, integrar assignatures en àmbits, permetent que els docents imparteixin classes per afinitat d'atribució docent i no sols per estricta especialització de matèries.

tracking