Diari Més

El remdesivir «s'esgotarà en les pròximes hores» per l'increment de rebrots a l'Estat

Es tracta de l'únic medicament antiviral autoritzat contra la covid-19

Imatge d'arxiu de remdesivir.

El tractament amb remdesivir tindrà un cost de 2.000 euros, produir-lo només en costa 6Efe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS), dependent del Ministeri de Sanitat, ha informat que l'«estoc» disponible en aquests moments a Espanya de remdesivir, l'únicmedicamentantiviral autoritzat contrala covid-19, «s'esgotarà en les pròximes hores» a causade l'«incrementdel nombre de casos».

En un comunicat, l'AEMPSexplica que en el moment de l'autorització, amb la situació epidemiològica de juliol, el laboratori titular del fàrmac va garantir «un 'estoc' suficient de remdesivir a Espanya per a cobrir les necessitats fins a poder incrementar la seva producció». «No obstant això, amb l'increment del nombre de casos, l''estoc' disponible s'esgotarà en les pròximeshores» reconeixel text.

Els EUA acaparen la producció de tres mesos deRemdesivir, l'únic fàrmac anticoronavirus

Per això, l'AEMPS, en col·laboració amb els serveis de farmàcia hospitalària, mobilitzarà el remdesivir sobrant d'assajos clínics, disponible als hospitals participants en aquests, per atendre pacients de tot el territori nacional que el necessitin «fins que es produeixi un nou enviament de remdesivir al llarg de la setmana que ve».

Aquests enviaments formen part del contracte que la Comissió Europea va signar amb l'empresa farmacèutica Gilead per a garantir l'accés a remdesivir a 30.000 pacients durant els pròxims mesos fins a la compra centralitzada que es farà efectiva a l'octubre. Espanya va rebre el primer enviament (de tres previstos) la setmana passada. El segon està previst per a la setmana pròxima.

«No obstant això, l'AEMPSestà treballant perquè es produeixi tan aviat com sigui possible i evitar així tensions en la disponibilitat del medicament i l'intercanvi de medicaments sobrants entre centres hospitalaris», puntualitzen.

L'AEMPSassegura, a més, que està «en comunicació contínua i constant amb la companyia sobre tots els temes relatius al remdesivir, per optimitzar els tractaments amb la medicació disponible i fins que la producció permeti cobrir les necessitats».

tracking