Diari Més

Universitats

Les universitats seguiran un model mixt amb classes presencials i en línia

Les mesures digitals contemplades requereixen una estratègia de digitalització reforçada del sistema universitari

Imatge d'arxiu de la URV

La URV crea una bossa de voluntaris pel PAS per cobrir la falta de personalACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Ministeri d'Universitats ha assegurat aquest dijous que totes les universitats estan ultimant els protocols, plans i mesures d'actuació per a garantir l'inici del curs, en el qual hi haurà un «model mixt», ja que es compatibilitzaran les activitats presencials amb altres en línia.

S'aposta per «un model mixt» en la proporció que la situació epidèmica permeti en cada moment, «garantint tant l'accés com els mitjans necessaris a tota la comunitat educativa en condicions d'equitat».

Així ho ha assenyalat el departament que dirigeix el ministre Manuel Casells en una nota en la qual especifica que la comissió delegada de la Conferència General de Política Universitària, en la qual estan representades universitats i les comunitats, es reunirà a finals d'aquest mes per coordinar l'inici de curs, i al setembre es farà amb la Conferència de Rectors d'Universitats Espanyols (CRUE).

El Ministeri ha recordat que el passat 10 de juny, juntament amb Sanitat, es va elaborar una llista de recomanacions i mesures de prevenció sanitàries per a la seva aplicació als centres universitaris del conjunt de l'Estat; les comunitats, sobre la base d'elles, han elaborat amb les universitats els protocols i plans per a la seva implementació.

Per a aquests plans, el Ministeri va recomanar la concreció d'un pla de contingència que permeti, en cas que la situació sanitària el requereixi, un canvi massiu i immediat a un sistema de docència en línia.

«Són les autoritats sanitàries de les comunitats juntament amb el Ministeri de Sanitat les que en funció de la situació i evolució de la pandèmia per covid-19 poden establir noves mesures de prevenció i actuació en els centres universitaris», ha argumentat, no obstant això, Universitats.

El departament de Castells «està fent seguiment i treballant per a una bona coordinació del conjunt del sistema universitari espanyol juntament amb les comunitats i elCRUE», s'ha afegit en la nota.

D'altra banda, les mesures digitals contemplades en els plans de contingència requereixenunaestratègia de digitalització reforçada del sistema universitari tant per a les possibles situacions d'emergència com per a una flexibilització de les modalitats d'ensenyament.

Aquesta estratègia implica una millora de l'equipament informàtic i xarxes telemàtiques de les universitats, una capacitació del professorat en l'ensenyament en línia i una ajuda de l'administració universitària per a la connectivitat adequada del conjunt d'estudiants, de manera que cap estudiant sigui discriminat per la persistència de la bretxa digital.

Per a la implementació d'aquestes mesures de digitalització el pròxim curs, les comunitats rebran 400 milions d'euros del Fons Covid.

tracking