Diari Més

Societat

La Seguretat Social reconeix l'Ingrés Mínim Vital a més de 80.000 llars

Ha rebut més de 750.000 sol·licituds

Diverses persones esperen el seu torn per sol·licitar els documents amb els quals demanar l'Ingrés Mínim Vital, el juny passat a Melilla.

Ingrés Mínim Vital, seguretat social, ajudaEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Institut Nacional de la Seguretat Social ha reconegut l'Ingrés Mínim Vital (IMV) a més de 80.000 llars d'entre les més de 750.000 sol·licituds que ha rebut, segons ha informat aquest dijous el Ministeri d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions.

Des del passat 15 de juny, la Seguretat Social ha rebut més de 750.000 sol·licituds d'Ingrés Mínim, de les quals ha analitzat fins ara 143.000. D'elles, 80.000 han tingut resultat positiu i 36.800 han estat rebutjades, a més de la meitat dels casos per excedir els limitis de renda. Entre les prestacions aprovades s'inclouen les gairebé 76.000 que es van concedir d'ofici als perceptors de rendes mínimes regionals.

La Seguretat Social destaca que un 7,5% de les sol·licituds s'han rebut per duplicat i a un 40% de les peticions analitzades els faltava documentació, per la qual cosa ha estat necessari comunicar la incidència al sol·licitant per solucionar-la, la qual cosa deixa 25.800 sol·licituds pendents de rebre documentació addicional.

També incideix en què preveu fer un balanç exhaustiu de l'evolució de l'Ingrés Mínim a finals de setembre i ha assegurat que els qui sol·licitin la prestació abans del 15 de setembre i els sigui concedida la cobraran amb efecte retroactiu des de l'1 de juny.

Així mateix, assegura que les dades facilitades fins ara «no són concloents perquè les duplicitats i la falta de documentació en gran part de les sol·licituds distorsionen aquestes xifres».

La Seguretat Social aporta aquestes dades després que el dimecres es divulgués que fins al 7 d'agost només s'havia aprovat el 0,57% de les ajudes sol·licitades i el secretari general d'UGT, Pepe Álvarez, denunciés que cap beneficiari ha cobrat encara la prestació.

La Seguretat Social ha posat en marxa en les últimes setmanes iniciatives per agilitar el procés de tramitació: intercanvi d'informació amb les comunitats autònomes, encreuament de dades amb l'Agència Tributària i acords amb gairebé 150 ajuntaments per obtenir informació del padró municipal.

També destaca que el ritme de tramitació s'ha anat incrementant de manera progressiva, de manera que només entre el 10 i el 17 d'agost s'han examinat 8.062 expedients, dels quals 4.872 s'han resolt.

El Govern va aprovar l'Ingrés Mínim Vital el passat 29 de maig, una iniciativa que garanteix una renda determinada per a cada tipus de llar.

tracking