Diari Més

Laboral

El 75% dels treballadors que estaven en ERTO han tornat a treballar

En aquests moments hi ha 145.000 treballadors afectats, fa mesos va arribar a haver-hi 400.000

Cua en una oficina d'atur.

ERTE, ERTO, treballadors, aturEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José LuisEscrivá, ha destacat aquest dijous que «s'han activat el 75%» dels treballadors que van resultar afectats per expedients de regulació temporal d'ocupació (ERTO) a causa de la pandèmia de coronavirus.

«S'han activat més treballadors i a major ritme del que esperàvem en aquest moment d'agost», ha ressaltatEscrivá, qui ha explicat que al voltant de 15.000 treballadors han sortit diàriament dels ERTO per força major durant les últimes setmanes i que queden 695.000 treballadors en aquesta situació,enfront dels3,4 milions que hi havia a principis de maig.

El ministre ha ressaltat que en aquests moments han de quedar 145.000 treballadors afectats per ERTO que no són de força major, quan va arribar a haver-hi 400.000.

No obstant això, ha explicat que hi ha quatre o cinc sectors vinculats al turisme, al transport aeri o marítim, a les agències de viatge o a l'oci particular que encara no es poden activar perquè «no es donen les condicions» a causa de la situació de la demanda internacional o les mesures administratives adoptades.

Ha insistit que el nivell de recuperació econòmica és «més alt de l'esperat» i en què cada vegada queden menys treballadors «per activar».

I ha precisat que durant aquest mes d'agost pràcticament no han entrat treballadors en ERTO, i que encara no s'han rebut sol·licituds d'empresesd'ERTOper força major per les noves mesures restrictives per a combatre els nous brots de coronavirus.

Ha agregat que a l'agost uns 200.000 treballadors han deixat d'estar en ERTO, i que en el cas dels autònoms entre març i juny es va protegir al 50%, un milió i mig, que van tenir una prestació de 661 euros més l'exoneració de quotes de la Seguretat Social.

El ministre ha recordat també que fins al mes de setembre els autònoms poden sol·licitar una prestació similar si tenen una caiguda d'ingressos de més del 75% respecte a l'any passat, i ha dit que no superen els 150.000 els que l'han sol·licitat des de juny, menys del que esperaven.

tracking