Diari Més

Economia

Uns 300.000 autònoms podrien tancar en els pròxims 6 mesos, segons ATA

El president assegura que les mesures implementades pel Govern «han estat un fracàs»

Lorenzo Amor, president de l'ATA. (EFE)

Lorenzo Amor, president ATAEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de l'Associació de Treballadors Autònoms (ATA), Lorenzo Amor, ha comentat aquest dimecres que prop de 300.000 autònoms «es poden veure abocats» en els pròxims sis mesos a tancar els seus negocis.

Per Amor, «molts autònoms es plantegen tancar fins i tot sense un nou confinament» i ha assenyalat en una entrevista a Ràdio Intereconomía que «més greu seria, indubtablement, un nou confinament».

Referent a aquesta possibilitat, el president d'ATA ha dit que el 72% del col·lectiu d'autònoms «preveu tancar o reduir la seva plantilla» si hi ha un nou confinament.

Ha subratllat que les mesures implementades pel Govern des del primer de juliol «han estat un fracàs, entre altres coses perquè el context no té res a veure amb l'actual».

«Molts sectors com l'oci nocturn i el turisme s'han vist abocats a tancar i les cotitzacions dels autònoms i dels treballadors continuen corrent», ha denunciat Amor.

Segons les seves dades, altres països «estan reduint» l'IVA de l'hostaleria o el turisme, per la qual cosa ha sol·licitat una reducció al 50% de manera temporal d'aquest impost a sectors com la perruqueria, els gimnasos, el comerç, l'hostaleria o el turisme. Lorenzo Amor ha recalcat: «O s'actua o ens enfonsem».

Ha demanat al Govern «un Pla Marshall» de país sense esperar a les ajudes europees, una extensió dels ERTO «fins a la pròxima campanya» turística i ha avançat que l'Executiu ha d'implementar mesures «com més aviat millor», ja que ha vaticinat que «ve un setembre molt dur».

tracking