Diari Més

Llancen la major iniciativa europea per desenvolupar un fàrmac per la covid

Compta amb una subvenció de 77,7 milions d'euros

Es podria comptar «amb uns 2.000 milions de dosis al 2021»

investigació vacunaEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Institucions i laboratoris farmacèutics d'una desena de països, entre ells Espanya, han impulsat el consorci CARE (Corona Accelerated R&D in Europe), que pretén accelerar el descobriment i desenvolupament de fàrmacs per tractar la infecció pel SARS-CoV-2, el virus que causa la covid-19.

Aquesta iniciativa compta amb el suport de la Iniciativa de Medicaments Innovadors (IMI) d'Europa i té una subvenció per un total de 77,7 milions d'euros.

En ella participen 37 socis d'Alemanya, Bèlgica, la Xina, Dinamarca, els Estats Units, Espanya, França, Països Baixos, Polònia, Suïssa i Regne Unit, i està dirigida per l'Institut Nacional Francès de Salut i InvestigacióMèdica VRI-Inserm, Janssen Pharmaceutica NV i Takeda Pharmaceuticals International AG.

A CARE també participa Boehringer Ingelheim, que dirigirà el flux de treball del consorci centrat en el desenvolupament d'anticossos neutralitzadors contra el virus, ha informat la companyia en un comunicat aquest dimarts.

Boehringer Ingelheim també proporcionarà molècules antivirals de la seva cartera derivada del VIH i el VHC i molècules petites amb potencial terapèutic procedents d'un cribatge exhaustiu de la seva biblioteca de molècules, segons ha detallat la companyia.

El coordinador de la iniciativa i director de VRI-Inserm, Yves Lévy, ha afirmat que «més enllà de l'excel·lència científica dels diferents equips participants en aquest ambiciós projecte, CARE reuneix 37 socis en una aliança que agrupa la seva experiència i coneixements entorn d'un pla de treball a 5 anys per desenvolupar tractaments contra la pandèmia actual de covid-19».

Aquest projecte portarà els fàrmacs amb potencial terapèutic més prometedors a assajos clínics en humans, segons el citat comunicat.

El director global d'investigació en descobriments de Boehringer Ingelhem i vicepresident sènior corporatiu de la companyia, Clive R. Wood, ha apuntat que aquest consorci té per objectiu «impulsar el poder dels coneixements científics accessibles a tots els nivells (la ciència oberta) i la col·laboració al servei de la societat».

«Treballarem de manera ràpida i decidida amb un esperit de cooperació sense precedents amb els nostres socis del món acadèmic i la indústria farmacèutica per derrotar a aquesta amenaça de la covid-19 i altres malalties greus per coronavirus», ha afegit.

tracking