Diari Més

Educació

La tornada a l'escola en contextos de transmissió intensa a la comunitat «és molt difícil»

L'OMS ha lloat les idees innovadores com fer que una part de l'aprenentatge sigui presencial i una altra virtual

S'ha eliminat la necessitat de presentar la sol·licitud i tota la documentació en paper al centre educatiu i ara s'hauran d'enviar els documents per e-mail.

escola cartellera classe aula col·legi educació ensenyamentCedida - Departament d'Educació

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La tornada a l'escola podrà considerar-se segura si es realitza en un context en el qual la transmissió local del coronavirus és baixa, ha considerar avui l'Organització Mundial de la Salut.

«El més important per tornar a l'escola és que la malaltia es redueixi a la comunitat. Si la transmissió és baixa a la comunitat, si la vigilància epidemiològica, el rastreig de contactes i la sanitat són bons, llavors les escoles poden reobrir», ha dit el director del Departament d'Emergències Sanitàries de l'OMS, Mike Ryan.

Les escoles han començat a reobrir en alguns països d'Europa i el curs escolar s'haurà reprès plenament en aquest continent i a Amèrica del Nord en les pròximes setmanes, tot i que no s'ha aconseguit posar sota control la pandèmia de coronavirus.

En un diàleg amb internautes a través de la xarxes socials i davant les nombroses preguntes de si caldria fer que tots els nens passin un test de coronavirus, Ryan ha indicat que tal mesura «no és central» en l'estratègia per a detenir la circulació del virus.

«Es pot fer que tots els nens es facin la prova, però si el test dóna negatiu això no significa que aquesta mateixa persona no pugui ser positiva dies després, especialment si ha estat exposada al virus recentment», ha explicat.

Per això, el responsable en l'OMS opina que «la tornada a l'escola en contextos de transmissió intensa (del virus) a la comunitat és molt difícil» i ha agregat que fins i tot en els llocs amb relativament pocs casos «es requereix precaució».

Ryan ha lloat les idees innovadores d'alguns països davant el començament de l'any escolar per a prevenir la circulació del coronavirus als centres docents, com fer que una part de l'aprenentatge sigui presencial i una altra virtual, escortar als nens a les aules i no permetre'ls que circulin pel col·legi o escalonar els horaris d'entrada i sortida.

Altres exemples que ha esmentat són la reducció del nombre de professors presents al col·legi el mateix dia, la separació de les taules de treball i, en els casos en què això no sigui possible, l'ús de mascareta.

Ha destacat la importància que s'insisteixi en la rentada de mans, que es posin més punts d'aigua per a aquest fi i mantenir una vigilància per a detectar casos sospitosos a les escoles.

tracking